INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Patronul lui Napoli a anunțat suma uriașă cerută pentru golgheterul Osimhen » Profitul e de 75 milioane!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 19:10 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 20:06

Aurelio De Laurentiis îl va ceda pe Victor Osimhen (24 de ani) numai dacă va primi minimum 150 de milioane de euro. Napoli l-a cumpărat pe atacantul nigerian în 2020 cu 75 de milioane.

Pe 1 septembrie 2020, când s-a oficializat transferul lui Victor Osimhen la Napoli, multe voci din fotbalul italian au susținut că Aurelio De Laurentiis a plătit prea mult, că atacantul nigerian, atunci în vârstă de 21 de ani, a fost supraevaluat. Și că nu merită 75 de milioane de euro, cât i-a achitat clubul napolitan lui Lille. De Laurentiis simțea nu doar că atacantul e foarte valoros, ci și că va fi o afacere foarte bună.

Victor Osimhen a avut cifre din ce în ce mai bune la Napoli

De la un sezon la altul, Osimhen a jucat tot mai bine, deși a suferit în fiecare an accidentări care i-au oprit zborul. Victor s-a adaptat în prima stagiune, cu Gennaro Gattuso pe bancă, apoi s-a eliberat cu Luciano Spalletti, care a venit antrenor la Napoli în vara lui 2021.

  • 2020-2021: 10 goluri și 3 pase decisive în 30 de meciuri în toate competițiile.
  • 2021-2022: 18 goluri și 6 pase decisive în 32 de partide
  • 2022-2023: 26 de goluri și 5 pase decisive în 31 de întâlniri.

Și nigerianul își poate îmbunătăți cifrele în acest final de sezon.

Revoluție la PSG! Țintesc o vedetă vânată de jumătate de Europa, dar anunță și 3 plecări clare
PSG
Revoluție la PSG! Țintesc o vedetă vânată de jumătate de Europa, dar anunță și 3 plecări clare

Napoli, desprinsă spre titlu datorită lui Victor Osimhen

Mai important decât orice, după trei ani, Osimhen a fost cel mai bun jucător al lui Napoli în Serie A. Mai ales datorită lui, echipa lui Spalletti are 14 puncte avans în fruntea clasamentului, cu doar opt etape înainte de final. Primul titlu azzurro după 33 de ani (al treilea în total) este foarte aproape.

La vară, după ce va sărbători câștigarea campionatului, atacantul poate părăsi clubul de lângă Vezuviu. Chiar dacă Osimhen mai are contract doi ani, până pe 30 iunie 2025, De Laurentiis e gata să se despartă de el, dar numai cu o condiție: suma de transfer să fie de minimum 150 de milioane de euro, anunță Gazzetta dello Sport.

Cine îl vrea pe Victor Osimhen

Dacă Napoli îl vinde cu această sumă, ar face profit 75 de milioane! Pe lista celor interesați de Osimhen s-au înscris deja patru forțe ale Europei. Bayern, PSG, Chelsea și Manchester United.

100de milioane de euro este cota lui Victor Osimhen, cea mai bună a carierei, potrivit transfermarkt.de

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

S-a aflat cât va câștiga Messi la Barcelona » Doar un sfert din salariul primit înainte să plece la PSG!

Demba Ba l-a acuzat pe Sebastian Colțescu de rasism în 2020 și continuă scandalul: „Dacă ar fi spus: să scoatem galbenul?”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
maradona79
maradona79  •  21 Aprilie 2023, 10:09

Pe Andrea Compagno chiar nu-l vede nimeni? Grande calciatore

Vezi toate comentariile (1)
Comentează