INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Paul Pogba, contract reziliat? Riscă să-și încheie cariera! Dar francezul speră să fie achitat, ca în cazul Palomino

Paul Pogba, contract reziliat? Riscă să-și încheie cariera. Foto: Imago Images
Paul Pogba, contract reziliat? Riscă să-și încheie cariera. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 14:51 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 14:51

Depistat pozitiv la testosteron, Paul Pogba (30 de ani) ar putea fi concediat de Juventus dacă va fi găsit vinovat. La suspendare maximă, de 4 ani, va fi forțat să se retragă. Însă campionul mondial francez speră să aibă un caz similar cu al lui Luis Palomino (32 de ani). Suspendat temporar, fundașul de la Atalanta a fost achitat după nici 4 luni.

Ultimul an, un coșmar pentru Paul Pogba. Întors gratis în iulie 2022 la Juventus, care îl vânduse cu 105 milioane la Manchester United, în 2016, francezul a devenit indisponbil încă din primele zile. Tratat la genunchi, ulterior operat la menisc, mijlocașul a stat pe tușă până la sfârșitul lui ianuarie, când a suferit o leziune la aductori. 

În martie, aductorii l-au obligat la altă pauză, iar în mai a suferit încă o accidentare musculară. În total, în sezonul trecut a jucat 161 de minute în 10 meciuri, pierzând 54 de partide.

Fostul atacant din La Liga, capul unei rețele de trafic de droguri: „În fotbal câștigam un milion pe an. Aici făceam milionul în două luni
SPANIA
Fostul atacant din La Liga, capul unei rețele de trafic de droguri: „În fotbal câștigam un milion pe an. Aici făceam milionul în două luni" + „Închisoarea e plină de proști, iar eu mă voi întoarce acolo”

Paul Pogba, suspendat provizoriu

Și acum, Tribunalul Național Antidoping din Italia l-a anunțat că a fost depistat pozitiv pentru testosteron, substanță interzisă, și l-a suspendat provizoriu. Testul a fost pe 20 august, chiar la startul noii ediții de Serie A, după duelul cu Udinese, în care a fost rezervă.

La 30 de ani, Pogba riscă să nu mai poată juca vreodată. Ar putea primi între doi și patru ani de suspendare, pedeapsa maximă dacă se va dovedi că s-a dopat premeditat. Într-un asemenea caz, la 34 de ani, se va retrage probabil.

Juventus amenință! Paul Pogba, cel mai bine plătit jucător din Serie A

Juventus a reacționat luni seară: „Clubul își rezervă dreptul de a evalua următoarele etape ale procedurii”. Gazzetta dello Sport și L'Equipe susțin că bianconerii îi vor rezilia contractul dacă va fi găsit vinovat. Campionul mondial e legat de clubul torinez până în 2026, cu 10 milioane de euro salariu anual. Cel mai bine plătit fotbalist din Peninsulă.

Agenta jucătorului, Rafaela Pimenta, a declarat doar atât: „Așteptăm rezultatele contraexpertizei. Până atunci, singurul lucru pe care îl putem spune cu siguranță este că Paul nu a încercat niciodată să încalce regulile".

Jose Luis Palomino luase un steroid anabolizant

Și Pogba, și Pimenta speră să fie achitat, ca în dosarul „Palomino”. Pe 26 iulie 2022, Jose Luis Palomino, fundașul central argentinian al Atalantei, a fost prins cu clostebol, steroid anabolizant. 

Suspendat temporar, sud-americanul a fost achitat în noiembrie de același Tribunal Național Antidoping după ce a dovedit că a fost o contaminare accidentală. Și a revenit pe teren de atunci. 

Paul Pogba, contract reziliat? Riscă să-și încheie cariera! Dar francezul speră să fie achitat, ca în cazul Palomino
Luis Palomino (alb), depistat pozitiv la clostebol Foto: Imago

Alte cazuri de dopaj în Italia. Explicația lui Marco Borriello, uluitoare: s-a contaminat cu crema vaginală a iubitei

Gazzetta dello Sport a prezentat alte cazuri de dopaj în fotbalul italian în ultimele trei decenii și pedeapsa maximă a fost un an de suspendare, în cazurile Peruzzi (1990, Roma, fentermină), Bucchi și Monaco (ambii de la Perugia, ambii ieșind pozitiv la nandrolon în 2000). 

Alții au scăpat cu pedepse mai puțin severe, ca Fernando Couto (2001, Lazio, 10 luni reduse ulterior la 4), Stam (Lazio, 2001, 5 luni, apoi 4). Davids (2001, Juventus, 5 luni, apoi 4) și Guardiola (Brescia, 2001, 4 luni, apoi achitat). Toți au fost găsiți dopați cu nandrolon. 

În 2006, Marco Borriello (Milan) a ieșit pozitiv la prednison și prednizolon, metaboliți ai cortizonului. S-a apărat susținând că iubita sa de la acea vreme, Belen Rodriguez, folosea o cremă vaginală care l-a „contaminat”. A fost suspendat 3 luni. În 2018, Joao Pedro (Cagliari) a fost prins cu hidroclorotiazidă (diuretic): 6 luni exclus. 

Paul Pogba, contract reziliat? Riscă să-și încheie cariera! Dar francezul speră să fie achitat, ca în cazul Palomino
Marco Borriello

„Testosteronul crește foarte puțin perfomanța fizică"

Doctorul italian Giuseppe Musumeci, șeful secției de cardiologie la spitalul Mauriziano din Torino, a vorbit despre testosteron. 

„E un hormon care crește foarte puțin performanța fizică a unui asemenea sportiv. Poate ajuta la masa musculară, dar nu e o substanță dopantă care modifică semnificativ performanța", a declarat specialistul pentru Gazzetta dello Sport, adăugând: „În sport, e o metodă învechită, la care se apela cu mult timp în urmă. O substanță dopantă folosită cândva în principal de culturiști pentru mărirea masei musculare”. 

Medicul a amintit și că „testosteronul ar putea fi prezent în medicamente luate de subiect și care l-ar fi putut contamina accidental”. 

Citește și:

Denis Drăguș merge să facă vizita medicală » Ultimele informații despre transfer

3 jucători lăsați de Iordănescu în afara lotului » Cine vede din tribune meciul România - Kosovo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează