INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Paul Pogba a primit pedeapsa MAXIMĂ!

Paul Pogba. Foto: Imago Images
Paul Pogba. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 13:53 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 14:17

Paul Pogba (30 de ani, Juventus) a fost suspendat PATRU ani după ce a picat un test doping în august 2023, fiind depistat cu doze anormale de testosteron.

Revenirea lui Paul Pogba la Juventus a fost de coșmar. În primul an după întoarcerea la Torino, sezonul 2022/2023, mijlocașul francez a jucat numai 10 meciuri, fiind ținut pe tușă de probleme la genunchi.

Stagiunea actuală, 2023/2024, a început cum nu se putea mai rău. Pe 20 august 2023, după chiar primul meci al sezonului, 3-0 cu Udinese, în care a fost rezervă neutilizată, Pogba a fost selectat pentru testul doping.

Campionul mondial din 2018 l-a picat, fiind depistat pozitiv la testosteron.

Surpriză totală pregătită de Rapid pentru rivala FCSB!
RAPID
Surpriză totală pregătită de Rapid pentru rivala FCSB!

Paul Pogba, suspendat 4 ani pentru dopaj. Poate ataca decizia la TAS

Agenția Antidoping din Italia l-a suspendat provizoriu, iar Instanța Antidoping din Peninsulă a deschis o anchetă, verdictul fiind oferit astăzi, conform La Repubblica: PATRU (4) ani de suspendare, iar cariera lui Pogba este ca încheiată!

În decembrie, Agenția Națională Antidoping i-a propus taberei lui Pogba un acord, dar fotbalistul și avocații lui au refuzat. Astfel, procesul a ajuns în mâinile judecătorilor, care au dictat 4 ani de suspendare, pedeapsa standard în astfel de cazuri, care poate fi redusă în condițiile în care sportivul demonstrează că dopajul nu a fost intenționat.

Nu s-a întâmplat, Pogba și avocații lui nu au reușit să-i convingă pe judecători că a ingerat accidental testosteron. Mijlocașul sub contract cu Juventus are opțiunea apelului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Final de carieră pentru Paul Pogba?

Dacă Pogba nu va avea câștig de cauză la TAS, atunci suspendarea l-ar putea forța să se retragă prematur din fotbal.

El va împlini 31 de ani peste aproximativ două săptămâni, pe 15 martie, astfel că va avea aproape 35 de ani în momentul în care îi va expira interdicția. După 4 ani pe tușă, revenirea în circuit este foarte puțin probabilă.

Paul Pogba a primit pedeapsa MAXIMĂ!
Paul Pogba ar putea fi forțat să se retragă

Testosteronul, hormonul cu care Pogba a fost depistat în doze anormal de mari, este interzis sportivilor, fiind inclus pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA).

Folosirea testosteronului are ca obiectiv principal dezvoltarea forței și a masei musculare, conform site-urilor de specialitate.

Manchester United, Juventus și naționala Franței în CV

Paul Pogba, fotbalist cu 91 de meciuri și 11 goluri în naționala Franței, a evoluat pentru numai două cluburi la seniori. Juventus l-a transferat gratis în 2012 din Academia lui Manchester United, iar 4 ani mai târziu „diavolii roșii” l-au readus în Anglia pentru 105 milioane de euro. În vara lui 2022, Pogba a revenit la Juventus, încă o dată gratis, însă de atunci trăiește un coșmar perpetuu.

Cariera lui Paul Pogba:

  • 233 de meciuri, 39 de goluri și 51 de pase decisive la Manchester United;
  • 190 de meciuri, 34 de goluri și 41 de pase decisive la Juventus;
  • 91 de meciuri, 11 goluri și 9 pase decisive la naționala Franței.

Tot din fotbalul internațional:

INTERISSIMO! Cel mai prolific atac și cea mai bună apărare din Top 5 campionate ale Europei
ITALIA
INTERISSIMO! Cel mai prolific atac și cea mai bună apărare din Top 5 campionate ale Europei
Lucescu, bruscat pe teren! » Ce l-a înfuriat pe jucătorul advers și cum a reacționat românul + Promisiunea făcută de Răzvan
GRECIA
Lucescu, bruscat pe teren! » Ce l-a înfuriat pe jucătorul advers și cum a reacționat românul + Promisiunea făcută de Răzvan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Tzunnny
Tzunnny  •  29 Februarie 2024, 16:48

Foarte ghinionist Pogba, intradevar plecarea de la MU la JUVE a fost o greseala in ambele cazuri si cine stie de ce a preferat IT mereu...

VardyParty
VardyParty  •  29 Februarie 2024, 15:31

I-au dat patru numai ca sa şteargā tot patru de la a noastrã. Sā vezi despăgubiri!! Domnului Țiriac îi plac cifrele rotunde: o sutā de milioane, douā sute de milioane. Cifre mici, ușor de pronunțat. Bine, logica asta merge în general cu Statul Român, dar ce’are sā nu încerci ş’aiciia? Ce, āştia n’au tot un stomac?

DMA87
DMA87  •  29 Februarie 2024, 14:53

Time to say good-bye! This is the end!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează