INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Pele, criticat dur de microbiştii brazilieni care protestează împotriva CM 2014: ”Trădătorul secolului”

Pele le-a cerut brazilienilor să nu strice imaginea țării prin demonstrații // Foto: Reuters
Pele le-a cerut brazilienilor să nu strice imaginea țării prin demonstrații // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 16 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 martie 2014 02:32

Ambasadorul de onoare al turneului final e acuzat că s-a aliat cu FIFA. ”A fost jucător mare, dar acum l-am scos de la inimă. Se face de ruşine”, s-a plîns o femeie.

Mişcările de protest se intensifică în Brazilia cu mai puţin de 3 luni înaintea startului Mondialului. Fanii furioşi ieşiţi iar pe străzi l-au luat în colimator şi pe marele Pele, acuzîndu-l că a trecut de partea FIFA. "Nu va fi nici o Cupă Mondială", au urlat suporterii, afişînd şi bannerul "Pele este trădătorul secolului"!

Potrivit "The Times", Pele şi Ronaldo sînt consideraţi "duşmanii poporului", pentru că au susţinut risipa imensă de bani, 10 miliarde de euro, în detrimentul bugetului destinat sănătăţii, transporturilor publice, educaţiei şi siguranţei.

"Am cheltuit o sumă absurdă pentru Mondial şi va fi mai rău dacă mergem mai departe. Adevărul e că Brazilia are o droaie de hoţi", s-a revoltat un fan pe străzile din Rio de Janeiro.

"Autorităţile trebuiau să nu se încreadă în Valcke şi să nu semneze nici un acord pentru Mondial. Nu i-aş da 10 reali să-mi cumpere pîine şi lapte" (protestatar brazilian, vorbind de secretarul general FIFA)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
blaustein
blaustein  •  16 Martie 2014, 12:52

Adevarul ca e cam groasa. Brazilia e in plin progres dar populatia cred ca e 90% saraca, la fel ca si in China. Mai bine s-ar evita organizarea turneelor finale in astfel de tari, unde populatia se revolta. Un CM nu are nevoie sa se ciocneasca cu astfel de manifestatii. Si ca o parere personala, chiar daca Brazilia nu organiza acest CM nu cred ca populatia ar fi dus-o mai bine, ei erau lasati tot saraci. Banii se duceau in alta parte. Ma intreb oare cum va reactiona populatia din Qatar daca ramane in picioare CM 2022. Deja am auzit de proteste si pe acolo cum ca le incalca regulile religioase. (legate de bautura si de astea...)

helioglobalus
helioglobalus  •  16 Martie 2014, 12:51

normal, rahatul ăsta a susţinut candidatura SUA în 1994, împotriva propriei ţări!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează