INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Gestul impresionant al lui Pep Guardiola. Ce a făcut pentru toți angajații lui Manchester City

Gestul impresionant al lui Pep Guardiola. Foto: Imago Images
Gestul impresionant al lui Pep Guardiola. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 14:15 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 14:15

Pep Guardiola (52 de ani), managerul lui Manchester City, a împărțit prima sa pentru titlul în Premier League, aproape 900.000 de euro, angajaților de la centrul sportiv al clubului, inclusiv recepționerelor și membrilor serviciului de securitate.

Într-un sezon fantastic, cel mai bun din istoria de 129 de ani a lui Manchester City, Pep Guardiola și jucătorii săi au realizat „tripla” campionat-Cupă-Liga Campionilor, o performanță pe care a mai reușit-o doar Manchester United în Anglia, în 1999.

Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”
FCSB
Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”

Pep Guardiola, recompensat cu bonus total de 2,3 milioane de euro

Pentru aceste trei trofee, cel din Champions fiind o premieră pe „Etihad”, managerul în vârstă de 52 de ani a fost recompensat cu un bonus total de două milioane de lire sterline, echivalentul a 2,3 milioane de euro.

Din această sumă, a decis să doneze nu mai puțin de 750.000 de lire (876.000 de euro), ce reprezintă prima pentru cucerirea titlului în Premier League.

Nu e prima oară când Pep Guardiola își împarte banii

Potrivit Daily Telegraph, Guardiola a împărțit acești bani angajaților de la centrul sportiv al clubului, inclusiv recepționerelor și membrilor serviciului de securitate, care ajută echipa fără ca nimeni să știe de ei.

Jurnaliștii britanici evidențiază că tehnicianul, foarte popular la City, le-a mulțumit întotdeauna celor aflați în umbră la club și nu e prima oară când își împarte bonusurile cu ei.

În șapte sezoane (2016-2023), antrenorul catalan a cucerit 14 cupe la Manchester, fiind campion al Angliei în cinci ani, de trei ori la rând (2021-2022-2023).

Pep Guardiola pleacă de la Manchester City în 2025

După ce și-a împlinit și ultimul vis, Liga Campionilor în premieră cu City, al 35-lea trofeu în carieră, Pep Guardiola și-a stabilit viitorul. Nu părăsește acum „Etihad”, o va face în 2025, la sfârșitul contractului, după nouă ani în Anglia.

The Guardian a anunțat că ibericul va căuta o altă provocare. Până de curând, Pep avea un plan clar. După Barcelona (LaLiga), Bayern (Bundesliga) și Manchester City (Premier League), voia să antreneze și în campionatul italian. Serie A ar fi fost completarea carierei sale. Ar fi pregătit o formație din fiecare ligă inclusă în Top 4 european.

După triumful de la Istanbul, spaniolul și-ar fi schimbat ideea. Nu ar mai vrea o echipă de club, fie ea și din Italia. Noua lui țintă ar fi să devină selecționer peste doi ani și să cucerească un trofeu cu o națională, continental ori mondial

Citește și:

Istvan Kovacs, victima rasismului pe rețelele de socializare după meciul Olanda - Croația

Doi titulari de la Rapid și-au prelungit contractele cu trupa din Giulești

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
supersx
supersx  •  15 Iunie 2023, 15:39
Postat de donnie pe 15 Iunie 2023, 15:27

"le-a mulțumit întotdeauna celor aflați în umbră la club" = leadership

Nu scrie de leadersip pe gesepe!! Ei știu doar de cancanship!

donnie
donnie  •  15 Iunie 2023, 15:27

"le-a mulțumit întotdeauna celor aflați în umbră la club" = leadership

VanBasten
VanBasten  •  15 Iunie 2023, 15:01

Un gest frumos. La fel ar fi procedat si antrenorul George Becali daca ar fi castigat titlul in Mamaliga.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează