INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Pep & The City » Guardiola o va transforma pe Man. City într-o superputere: cum arată echipa de vis

Pep și actualul manager al lui City, Pellegrini, pe care-l va înlocui în vară // Foto: Reuters
Pep și actualul manager al lui City, Pellegrini, pe care-l va înlocui în vară // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2016 00:00

Șeicul Mansour, proprietarul clubului, e gata să-i ofere totul pentru a avea succes, dar tatăl tehnicianului catalan încearcă să tempereze așteptările: ”Băiatul meu va avea nevoie de o perioadă de adaptare”.

De luni, de cînd Man. City a oficializat acordul cu Pep Guardiola, Anglia trăiește o veritabilă "Pepmania". Deși managerul catalan va ajunge abia în vară pe Etihad Stadium și n-a scos o vorbă despre planurile sale cu "albaștrii", cotidianul Daily Telegraph e sigur: "Pep o va transforma pe Man. City într-o superputere!".

Totul la dispoziție

Spre deosebire de Bayern, unde n-a putut decide niciodată de unul singur, "cetățenii" sînt la picioarele lui. Șeicul Mansour, patronul, e gata să-i pună la dispoziție logistică, bani și să-i dea mînă liberă la transferuri.

Încă un avantaj: Pep are în conducerea clubului doi foarte buni prieteni din perioada Barcelona. Vicepreședintele Ferran Soriano și directorul sportiv Txiki Begiristain, alături de care a jucat 5 sezoane în tricoul blaugrana.

Visul Messi

City tînjește de mai mulți ani la Messi, iar o dată cu angajarea lui Guardiola speră să-l atragă mai ușor spre Manchester. Argentinianul ar fi, potrivit cotidianului catalan Sport, în capul listei jucătorilor doriți de Pep. Alt obiectiv major: Paul Pogba, de la Juventus. Și nu în ultimul rînd, Lewandowski.

Tabloidul The Sun susține că englezii i-ar oferi lui Bayern 100 de milioane de euro în schimbul "vîrfului" polonez! Sigur, vor fi și jucători din actualul lot care vor fugi din calea noului manager. Primul vizat, Yaya Toure, cu care nu s-a înțeles bine nici la Barca.

"Premier e altceva"

Chiar dacă viitorul sună roz din multe puncte de vedere, Premier League se anunță pentru Guardiola o mare provocare. Chiar cea mai mare, în opinia tatălui său: "Pep n-a avut nici o problemă să-și impună filosofia de joc la Barcelona și apoi s-o exporte la Bayern. Dar Anglia e altceva. Va avea nevoie cu siguranță de o perioadă de adaptare".

"Ciocnire" cu Mourinho?

Guardiola ar putea reedita în Anglia duelurile cu Jose Mourinho din perioada 2010-2012, cînd el o pregătea pe Barcelona, iar Mou pe Real Madrid. Fără job, după ce a fost dat afară de Chelsea, tehnicianul portughez e anunțat la Man. United, în locul lui Van Gaal, din sezonul viitor.

Se pot întîlni în Ligă

Plecarea lui Guardiola în Premier a fost anunțată încă din decembrie. Atunci s-a scris că ar exista și o înțelegere între cluburi ca acordul să fie oficializat abia cînd va deveni clar că Bayern și City nu se mai pot întîlni în Ligă. Albaștrii l-au încălcat, iar în cazul în care cele două echipe trec de "optimi", un duel Pep - Pellegrini devine foarte probabil.

"Guardiola a avut succes și la Barca, și cu Bayern. Statisticile stau mărturie. Cu toate astea, în fotbal n-ai niciodată garanția succesului"
Luis Figo, fost coleg cu Pep la Barcelona

"Cu stilul său inovativ, Pep ar putea aduce unele noutăți tactice în Premier. Ne-ar prinde bine tuturor în Anglia"
Claudio Ranieri, manager Leicester

3 anie durata contractului semnat luni de Guardiola cu City

25.000.000 €net anual va fi salariul lui Pep la "cetățeni"

200.000.000 €va fi bugetul de transferuri alocat de club catalanului

14 titluria cucerit Pep cu Barcelona între 2008 și 2012 și 5 cu Bayern în perioada 2013-2015. Cota de succes: 74%

City în varianta Guardiola:

BRAVO (Barcelona)* - Zabaleta, STONES (Everton), LAPORTE (Bilbao), ALABA (Bayern) - POGBA (Juventus), VERRATI (PSG), David Silva - Aguero, LEWANDOWSKI (Bayern), De Bruyne

*Cu litere mari sînt trecuți jucătorii doriți de Pep, iar în paranteze cluburile de la care provin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
thedronius
thedronius  •  03 Februarie 2016, 10:35
Postat de mariuss72 pe 03 Februarie 2016, 09:19

Nu scrie nimeni nimic despre fenomenul Leicester, o echipa de necunoscuti care domina EPL...poate a vazut cineva aseara golul fenomenal al lui Vardy.

Vazut, vazut. Piesa :)

mariuss72
mariuss72  •  03 Februarie 2016, 09:19

Nu scrie nimeni nimic despre fenomenul Leicester, o echipa de necunoscuti care domina EPL...poate a vazut cineva aseara golul fenomenal al lui Vardy.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează