INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Șoc la Milan! Percheziții la sediul clubului: ce au căutat agenții Gărzii de Finanțe și pe cine anchetează

Giorgio Furlani l-a cooptat pe Zlatan Ibrahimovic în conducerea lui Milan / Foto: Imago
Giorgio Furlani l-a cooptat pe Zlatan Ibrahimovic în conducerea lui Milan / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 20:41 / Actualizat marti, 12 martie 2024 20:59

Probleme mari la AC Milan, după ce procurorii au deschis o anchetă, suspectând nereguli la transferul de proprietate asupra clubului de la fondul de investiții Elliott la RedBird. Garda de Finanțe din Milano a făcut percheziții și caută probe cu care să-i acuze pe actualul administrator-delegat Giorgio Furlani și pe fostul, Ivan Gazidis.

Furtună iscată din senin la AC Milan. Presa italiană a anunțat în această seară că sediul clubului lombard a fost percheziționat de agenții Gărzii de Finanțe, după ce Procuratura din Milano a deschis un dosar penal în care ar putea fi acuzați ultimii doi administratori-delegați ai rossonerilor, Giorgio Furlani și Ivan Gazidis, pentru „manevrele făcute la club".

Sunt cercetați și administratorii unei societăți din Luxemburg

Se caută probe pentru a susține acuzațiile că la transferul de proprietate de la fondul american de investiții Elliott la RedBird, înregistrat în august 2022, au existat unele nereguli și că, de fapt, Elliott ar fi rămas patronul lui AC Milan!

Infracțiunea imputată de procurori celor doi oficiali milanezi și altor două persoane care își desfășoară activitatea în Luxemburg e „obstrucționarea activităților de supraveghere ale federației italiene de fotbal". GdS scrie că e vorba despre Daniela Italia și Jean Marc Mclean, administratorii societății luxemburgheze Project Redblack, care controlează Rossoneri Sport Investment.

O legendă a fotbalului palestinian a fost ucisă într-un raid al armatei israeliene în Gaza
PALESTINA
O legendă a fotbalului palestinian a fost ucisă într-un raid al armatei israeliene în Gaza

Este sau nu e Gerry Cardinale proprietar al Milanului?

Pe lângă Casa Milan (de unde au fost confiscate documente și au fost copiate date de pe calculatoare și telefoane), au fost efectuate percheziții la locuințele private ale unor oficiali rossoneri. Din elementele culese în cadrul investigațiilor procurorilor Giovanni Polizzi și Giovanna Cavalleri, reiese ipoteza că „Fondul Elliott păstrează și acum controlul substanțial asupra societății AC Milan, în timp ce Autorității de Supraveghere a FIGC i s-ar fi comunicat, în schimb, că proprietatea a fost, de fapt, transferată către Fondul RedBird al lui Gerry Cardinale" în 2022.

Ar fi ascuns situația economică, patrimonială și financiară

Potrivit anchetatorilor, au fost declarate „fapte neadevărate" cu privire la „situația economică, patrimonială și financiară" și „structura de proprietate" a Milanului, fiind, de asemenea, disimulate „prin mijloace frauduloase".

Din analiza Gărzii de Finanțe a unor documente referitoare la club, printre diversele acte ridicate în cadrul investigației, s-ar fi confirmat că „creditul vânzătorului", adică împrumutul de la Elliott „subscris între RedBird și Elliott" pentru vânzarea Milanului, „a garantat acestui din urmă fond de investiții dreptul de proprietate asupra unei părți din societatea AC Milan".

1,2miliarde de euro ar fi suma pentru care AC Milan a trecut în august 2022 din controlul Elliott Management către RedBird, ambele fiind fonduri americane de investiții

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Președintele federației a suspendat nu mai puțin de 62 de jucători! » Care este motivul deciziei fără precedent
CAMERUN
Președintele federației a suspendat nu mai puțin de 62 de jucători! » Care este motivul deciziei fără precedent
Portarul care a marcat un gol în Liga Campionilor s-a accidentat încercând să înscrie și cu Udinese
ITALIA
Portarul care a marcat un gol în Liga Campionilor s-a accidentat încercând să înscrie și cu Udinese

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
berlicot
berlicot  •  12 Martie 2024, 21:50

In cazul in care nu e cercetat clubul cu istorie bogata in potlogarii Juventus, anchetatorii isi fac de lucru pe la Milan. Italia aia e sat fara caini, si nu numai la fotbal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează