INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 1-2

Plus CR7 » Cristiano Ronaldo a cîştigat clar duelul cu Messi în derby-ul cu Barcelona

Cristiano Ronaldo se înalţă imperial lîngă Thiago, Mascherano şi Puyol (de la stînga la dreapta), speriaţi de furia atacantului de la Real // Foto: Guliver/GettyImages
Cristiano Ronaldo se înalţă imperial lîngă Thiago, Mascherano şi Puyol (de la stînga la dreapta), speriaţi de furia atacantului de la Real // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 23 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 aprilie 2012 22:11

Datorită portughezului, Real are astăzi 7 puncte în faţa Barcei, cu 4 etape înainte de final. După patru ani, campionatul e al său.

În cel mai important El Clasico al sezonului, al şaselea în această stagiune, Cristiano Ronaldo a fost extraordinar. A marcat golul decisiv, de 2-1, şi a oferit Madridului primul titlu după 4 ani de aşteptare. Pentru că, avînd 7 puncte în faţa Barcelonei, campionatul pare asigurat. În ultimele 4 etape este aproape imposibil ca Real să piardă o asemenea diferenţă.

În acelaşi timp, CR7 a dominat categoric duelul celor mai buni fotbalişti ai lumii cu Messi. Cristiano a înscris, a şutat mai mult, a recuperat mai multe mingi, pierzînd mai puţine, a faultat mai rar şi a provocat mai multe faulturi. În plus, l-a lăsat în urmă pe Leo la kilometri parcurşi.

Statistica dezvăluie un Messi epuizat, blocat complet de tactica madrilenă. Argentinianul, care marcase în ultimele zece etape din La Liga, egalînd recordul lui Ronaldinho (1996-97), nu a reuşit nici măcar un şut pe spaţiul porţii!

Messi este puternic afectat psihic, Ronaldo, în schimb, e ca un surfer pe coama valului: "Titlul este al nostru. Iar acum, vreau Champions League!".

476686-messi-ronaldo-rival.jpg

2,4 kilometri a fost avansul lui Cristiano Ronaldo (10,1) în faţa lui Messi (7,7) sîmbătă, în El Clasico

0 şuturi pe poartă a avut Leo Messi în El Clasico de sîmbătă

42 de goluri a marcat Cristiano în 34 de meciuri la Real în acest campionat; conduce în faţa lui Messi (41 reuşite) în cursa spre Gheata de Aur

109 goluri are Real în La Liga 2011-12, depăşind vechiul record, ce data din 1990 (deţinut tot de Real, antrenat de Toshack)

0 a fost cifra şuturilor pe poartă ale Barcelonei în prima repriză cu Real (catalanii au avut 3 şuturi pe poartă după pauză)

476688-program-spania.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (82)
ionutcampean
ionutcampean  •  23 Aprilie 2012, 15:36

cr7 =tigan inganfat.

ildiavolo
ildiavolo  •  23 Aprilie 2012, 14:16
Postat de tello pe 23 Aprilie 2012, 12:41

Desigur, doar cei cu care discutam sunt subiectivi, noi insine, niciodata. De aia sexul tare poate fi subiectiv cateodata pentru ca uneori e privit de femei care-si dau cu parerea despre fotbal in timp ce-si formeaza preferintele fotbalistice in functie de impulsurile instinctuale.

Lasa tello, ca si tu ai instinctul sa "calaresti" vaca, si cu toate astea n-am spus nimanui ca esti zoofil, ci doar un simplu TZARAN. Apropo, ai dat sau nu jos posterul cu Messi din grajd?

ildiavolo
ildiavolo  •  23 Aprilie 2012, 14:15
Postat de tello pe 23 Aprilie 2012, 12:51

Ok, te-am pupat !

Ce face TZARANUL nr. 1 din Romania? Jale mare la sate, nu? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) FORZA TZARANII!

Vezi toate comentariile (82)
Comentează