INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COSTA RICA

Portarul lui PSG, acuzat de revoltă: „Navas i-a instigat. A spus că pierdem de 3 ori și scăpăm de antrenor”

Navas, PSG, foto: Imago
Navas, PSG, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 martie 2021 10:27 / Actualizat marti, 16 martie 2021 12:13

Fostul președinte al Federației din Costa Rica a declarat în timpul unui proces că Navas a șantajat forul de la San José după CM 2014: „los Ticos” urmau să se lase învinși 3 meciuri la rând dacă selecționerul Pinto ar mai fi rămas. 

O acuzație gravă împotriva lui Keylor Navas, portarul lui PSG, pe care foști oficiali ai federației costaricane o confirmă.

Navas l-a dat în judecată pentru defăimare

Cel care a declanșat acest scandal a fost Adrian Gutierrez, fost director în forul de la San José. În 2018, acesta a dezvăluit la un post național de radio că, după Mondialul din 2014, goalkeeperul, împreună cu alți doi internaționali importanți, Bryan Ruiz și Celso Borges, ar fi șantajat federația, amenințând că vor pierde premeditat trei meciuri la rând pentru ca selecționerul de atunci, columbianul Jorge Luis Pinto, să nu mai fie păstrat.

Toți cei trei fotbaliști au negat informația și l-au dat în judecată pe Gutierrez pentru defăimare. Numai că, acum, în fața judecătorului, încă două persoane susțin același lucru. Și Rafael Vargas, alt director, și Eduardo Li, ex-președintele federației. Mai ales ultimul.

„Navas aflase de clauza din contract"

Li a declarat că „Navas a fost cel care i-a instigat. El a spus: «Pierdem de trei ori și scăpăm de Pinto!». Aflase că selecționerul avea o clauză în contract, conform căreia urma să fie concediat la trei înfrângeri consecutive. Navas, Ruiz și Borges au conspirat împotriva lui Pinto. De aceea, am luat decizia să nu-i prelungesc contractul antrenorului".

Premieră costaricană: „sferturi" la CM

Cu selecționerul columbian, Costa Rica a reușit cea mai mare performanță. Prima oară în „sferturile" Mondialului, după un CM 2014 în care a câștigat „grupa morții", cu Uruguay, Italia și Anglia, încheind turneul final neînvinsă în timpul regulamentar (Olanda a eliminat-o la penalty-uri): două victorii, trei egaluri, golaveraj 5-2.

Li, 62 de ani, a fost exclus pe viață din fotbal de FIFA pentru corupție. Aflat în Spania, el participă la procesul de la San Jose prin zoom.

Citește și:

Cutremur în Estul Europei » Antrenorul și fostul președinte al campioanei, trimiși după gratii!

Messi, imperial la meciul 767 pentru Barcelona! Două eurogoluri și două recorduri doborâte cu Huesca

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  16 Martie 2021, 12:13

Ori il ai la mana pe tolontan cu ceva grav, ori te tin pe acolo dintr-o mila fara margini. Dar nu inteleg de ce te lasa sa postezi articole totusi. aduci grave prejudicii gsp-ului, domnule Jumatate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează