INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Mai ţineţi minte cînd s-a rupt poarta în timpul meciului? » 4 motive senzaţionale pentru care trebuie să regretăm că Ebola a răpus Cupa Africii

Articol de GSP - Publicat luni, 10 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 10 noiembrie 2014 20:45

Problemele cauzate de Ebola pun în pericol desfăşurarea ediţiei din acest an a Cupei Africii pe Naţiuni. Marocul, ţara ce ar trebui să organizeze ediţia din ianuarie anul viitor, nu a reuşit să se încadreze în timpii impuşi pentru punerea la punct a detaliilor, marocanii cerînd amînarea pentru 2016 a competiţiei.

Principalul motiv ar fi riscul la care s-ar expune magrebienii în condiţiile în care Ebola reprezintă o reală ameninţare în Africa.

Iată cîteva evenimente marcante pentru care am putea regreta o eventuală anulare a Cupei Africii pe Naţiuni:

1. Porţi rupte! În 2013, la turneul final organizat de Africa de Sud, a avut loc un eveniment rarisim în fotbal. În meciul dintre Algeria şi Togo, 0-2, meciul a fost întrerupt în minutul 13 după ce o poartă a fost ruptă de unul dintre jucători! Poarta a fost înlocuită, însă în minutul 86, după ce un jucător algerian a lovit bara de nervi, aceasta s-a înclinat, rezultînd 16 minute de prelungiri, după ce arbitrul a decis deaşezarea buturilor.

2. Penalty-uri interminabile Ivorienii reprezintă una dintre cele mai importante echipe din Africa, însă întîlnirile de la turneele finale au fost foarte strînse. În 1992 au ajuns la loviturile de departajare contra celor din Ghana, reuşind să învingă cu scorul de 11-10. În 2006, Coasta de Fildeş a ajuns iar la loviturile de departajare, unde au reuşit să se impună, iar, după o serie neobişnuit de lungă. Împotriva Camerunului, ivorienii s-au impus cu 12-11, singurul jucător ce a ratat fiind camerunezul Samuel Eto'o

3. Cea mai mare fericire la gol! Congo este de fiecare dată una dintre cele mai atractive ţări. Nu neapărat datorită valorii, dar pentru felul în care portarul echipei sărbătoreşte golurile. În 2013, Robert Kidiaba, a sărbătorit într-un mod inedit golul colegului său, Dieumerci Mbokani, din meciul contra Ghanei. Portarul a început să sară din poziţia şezut, imaginile făcînd înconjurul lumii. VIDEO AICI

4. Obiceiuri vestimentare îndoielnice: Zambia a cîştigat CAN în 2012, într-o finală decisă la penalty-uri contra Coastei de Fildeş, iar acest succes a dat naştere unui mit. Antrenorul francez Herve Renard a purtat o singură cămaşă albă pe parcursul întregului turneu. Acesta a povestit despre superstiţia sa.

"În 2010, am jucat primul meci contra Tunisiei şi am îmbrăcat această cămaşă albă. În al doilea meci am schimbat-o cu una albastră şi am pierdut contra Camerunului. Nu o voi mai schimba, dar nu vă faceţi griji, o curăţ după fiecare meci, este foarte curată, nu e nici o problemă", a declarat tehinicianul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
cristimcl
cristimcl  •  11 Noiembrie 2014, 08:32

Titlu absolut mizerabil. Noul sport.ro e aici.

rad1cal
rad1cal  •  10 Noiembrie 2014, 21:27
Postat de str4427 pe 10 Noiembrie 2014, 21:03

deci..cele 4 motive pt care sa regretam ca ebola a lovit Africa sunt: porti rupte , penalty-uri inevitabile, cea mai fericire la gol, obiceiuri vestimentare indoielnice..deci acestea sunt motivele regretului..nu ca aia mor..nu ca fiind saraci boala se raspandeste neavand resurse..chiar si financiare..s-o opreasca..da-i dracu` sa moara..pacat ca nu mai vedem cum se dau 20 de penalty-uri..misto

Subscriu, total de acord. Articole scrise de han- dicapati ! Daca nu ar fi mentionat ebola, ar fi fost un articol bun, dar ce sa le faci, nu pot face un articol fara sa fie c0calari pana la capat.

str4427
str4427  •  10 Noiembrie 2014, 21:03

deci..cele 4 motive pt care sa regretam ca ebola a lovit Africa sunt: porti rupte , penalty-uri inevitabile, cea mai fericire la gol, obiceiuri vestimentare indoielnice..deci acestea sunt motivele regretului..nu ca aia mor..nu ca fiind saraci boala se raspandeste neavand resurse..chiar si financiare..s-o opreasca..da-i dracu` sa moara..pacat ca nu mai vedem cum se dau 20 de penalty-uri..misto

Vezi toate comentariile (3)
Comentează