INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ADVERSARI CM 2014

Presa olandeză ne dă curaj pentru preliminarii: ”Dezastrul Van Gaal”

Olanda lui Van Gaal va fi principalul nostru adversar în lupta pentru calificare la Mondialul din Brazilia.
Olanda lui Van Gaal va fi principalul nostru adversar în lupta pentru calificare la Mondialul din Brazilia.

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 august 2012 21:24

Ziariştii batavi se îndoiesc de calităţile noului selecţioner şi avertizează: ”Să nu trăim încă un coşmar cu el pe bancă!”. În 2001, la primul mandat, Van Gaal a ratat calificarea la CM 2002.

Lui Victor Piţurcă i-ar fi convenit Olanda de la Euro 2012 ca adversar în preliminariile Mondialului brazilian: "Măcar o cunoaşteam bine". Însă presa batavă îl contrazice. După dezastrul din Ucraina şi Polonia, unde "Portocala Mecanică" a fost expediată acasă din faza grupelor, jurnaliştii nu văd nici acum capătul tunelului.

Cei mai mari fiori le dă chiar noul selecţioner. "Mare atenţie, să nu trăim încă un coşmar cu Van Gaal!", avertizează cotidianul De Volkskrant înaintea amicalului de diseară cu vecina Belgia (21:45, ora României). Aluzia este, desigur, la anul 2001. Aflat atunci la primul său mandat, Van Gaal a ratat calificarea la CM 2002 şi federaţia l-a demis.

Iar revista Voetbal International îşi exprimă convingerea că fostul tehnician al Ajaxului "nu s-a schimbat deloc. E acelaşi tip egocentric, obsedat să deţină un control total asupra jucătorilor". Şi se îndoieşte că va face treabă la "naţională": "E un excelent antrenor de club, dar nu un selecţioner".

Sneijder e în ceaţă
Pentru Wesley Sneijder, Van Gaal este deocamdată o necunoscută. "Nu ştiu cum lucrează. Are alte idei despre fotbal, şi în afara terenului este altfel decît Van Marwijk. Ne vom lămuri în zilele care urmează", a spus colegul lui Chivu de la Inter. Sneijder n-ar spune "nu" dacă noul selecţioner îi va da banderola: "Ar fi o mare onoare".

Nu existăm pentru Van Persie
Robin van Persie nu vede România printre echipele care i-ar putea pune probleme în grupă. Întrebat cum ar putea Van Gaal să refacă unitatea grupului la "naţională", atacantul lui Arsenal a răspuns: "Cîştigînd. Totuşi, nu ne va fi uşor în preliminarii. Turcia şi Ungaria sînt adversari dificili".

"Van Gaal nu s-a schimbat deloc. E acelaşi tip egocentric, obsedat să deţină un control total asupra jucătorilor" (Voetbal International, revistă olandeză)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
nrudolf
nrudolf  •  09 Septembrie 2012, 14:02

Dl van Gaal(de schoolmeester-învatatorul) este o persoana controversata in Olanda. Acest lucru percutand disensiunile avute cu dl Cruijff in cadrul conducerii AFC Ajax(Comisia Coronel),avand ca rezultat, aparitia unor grupuri de interese/ influenta,dl van Gaal fiind sustinut printre altii de Edgar Davids&Danny Blind iar celebrul nr 14 de Sjaak Swart,Dennis Bergkamp,Frank de Boer&Co,castig de cauza acordandu-se ''catalanului batav''in vitutatea trecutului glorios,fiind considerat primul ''fiu al zeilor''(godenzoon) de pe malurile Amstel-ului,cotidianul olandez Telegraaf consacrandu-i o columna saptamanala expediata din Barcelona unde acesta rezideaza.

rudel.obreja
rudel.obreja  •  15 August 2012, 10:00

Nu cred. Van Gaal a inceput la multe formatii f f prost. Asa a inceput si la nationala. Acu are o sansa sa se spele si cred ca vrea titlul mondial. Olanda cu el o sa fie favorita.

alpin
alpin  •  15 August 2012, 08:01

Sa fim seriosi. Ati vazut ce le-au facut juniorii lui Heerenveen celor de la Rapid?!? Si Rapid e mult peste "nationala" fratilor Becali!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează