INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMENTARIU

Declarații șocante despre fotbalistele din „națională”: „Ai putea crede că sunt bărbați, nu femei. Pentru ele, căsătoria e doar un vis!”

Samia Suluhu Hassan, președinta din Tanzania / foto: Guliver/Getty Images
Samia Suluhu Hassan, președinta din Tanzania / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 24 august 2021 09:49 / Actualizat marti, 24 august 2021 10:38

Samia Suluhu Hassan (61 de ani), președinta statului african Tanzania, a fost protagonista unui derapaj oribil zilele trecute, în timpul unei întâlniri cu delegația naționalei masculine de tineret. 

Președinta din Tanzania a fost aspru criticată pentru un comentariu jignitor făcut la adresa jucătoarelor din naționala feminină. Concret, Samia Suluhu Hassan le-a umilit public pe fotbalistele din naționala Tanzaniei, pe care le-a luat la țintă pentru aspectul lor fizic.

Dacă le-am aduce aici şi le-am alinia, despre unele din ele, care au şi sânii mici, ai putea crede că sunt bărbaţi, nu femei. La cum arată, căsătoria e doar un vis”, a afirmat Samia Suluhu Hassan, președinta din Tanzania, potrivit BBC

În Tanzania, comunitatea creștină reprezintă 62% din populație. Peste 30% din cetățeni sunt musulmani, în timp ce 3% din populație nu are vreo înclinație religioasă. Tanzania e un stat din estul Africii cu o populație de 58 de milioane de locuitori.

Declarații șocante despre fotbalistele din „națională”: „Ai putea crede că sunt bărbați, nu femei. Pentru ele, căsătoria e doar un vis!”
Echipa feminină a Tanzaniei / Sursă foto: Twitter.com/Tanfootball

Câteva dintre fotbalistele din naționala Tanzaniei: Asha Mrisho, Julieth Singano, Violet Thadeo, Violeth Nicholas, Koku Kipanga.

„O umilire la adresa tuturor femeilor”

Comentariile șefului de stat au provocat reacții dezaprobatoare în lanț. Catherine Ruge, în trecut membră a Parlamentului tanzanian, în prezent șefă a organizației de femei a principalului partid de opoziție, a afirmat: 

„Comentariul misogin făcut de preşedinta Suluhu Samia referitor la fotbaliste reprezintă o umilire la adresa tuturor femeilor”, a declarat aceasta, potrivit sursei citate. 

În vârstă de 61 de ani, Samia Hassan este prima femeie din Tanzania care ajunge președinte. Ea ocupă această funcție din martie, după ce fostul președinte, John Magufuli, a fost răpus de COVID-19, informează Libertatea

Dezvăluiri tulburătoare despre jucătoarele de fotbal din Afganistan: „Abandonate, blocate în casă, speriate!”

Zilele trecute, au ieșit la suprafață alte informații deloc îmbucurătoare despre condiția fotbalului feminin. Fostul căpitan al naționalei feminine de fotbal a Afganistanului, Khalida Popal, acum rezident în Danemarca, a povestit la BBC drama prin care trec jucătoarele din țara sa natală.

Retragerea trupelor americano-britanice, după 20 de ani, și revenirea talibanilor la putere a readus teama în rândul femeilor din Afganistan. Fostul căpitan al naționalei feminine de fotbal, Khalida Popal, acum cetățean danez, a dezvăluit într-un interviu acordat celor de la BBC prin ce trec fotbalistele afgane.

Primesc mesaje de la jucătoare din Afganistan, care plâng, care susțin că se simt abandonate, blocate în propriile case de teama de a ieși pe străzi. Le este frică! Toate visele au dispărut! Mi-au parvenit înregistrări video în care fetele povestesc că «persoanele împotriva cărora am vorbit sunt acum în fața ușii mele. Nu pot respira! Sunt atât de speriată, nu există protecție!»".

Citește și alte știri de actualitate: 

Roxana Mărăcineanu, prima reacție după scandalul din Franța: „Sunt principalii responsabili!”

Fluierat, huiduit, înlocuit! Situația lui Leroy Sane după o nouă prestație slabă în tricoul lui Bayern

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
719551965454838
Danut Mircea Sandu  •  24 August 2021, 16:56

***. *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cirus11
cirus11  •  24 August 2021, 11:22

Doamna presedinte s-a uitat in oglinda in ultima vreme?

popicoo
popicoo  •  24 August 2021, 10:48

Ce a făcut președinta asta este exact ce face și GSP: derapaje. Diferența e că președinta a făcut-o o dată, GSP o face zilnic de zeci de ani. Amin!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează