INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAN 2012

Primă-record: Un munte de bani pentru revelaţia de la Cupa Africii

Fanii au celebrat furtunos calificarea Guineei Ecuatoriale în ”sferturile” CAN Foto: Reuters
Fanii au celebrat furtunos calificarea Guineei Ecuatoriale în ”sferturile” CAN Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2012 14:00

Actuala ediţie a Cupei Africii nu a produs doar surprize neplăcute, cum ar fi eliminările favoritelor Senegal şi Maroc, ci şi unele frumoase. Cea mai importantă o are în prim plan pe Guineea Ecuatorială. În ciuda tuturor aşteptărilor, formaţia pregătită  de Gilson Paulo, fără vedete în lot, s-a calificat în ”sferturi”, ba şi după disputarea a doar două etape. Ultima, 0-1 cu Zambia, n-a mai contat.

Performanţa este răsplătită cu vîrf şi îndesat, deoarece ”verzii” s-au ales cu o grămadă de bani. Fiul preşedintelui Teodorin Obiang Nguema (în funcţie din 1979, în urma unei lovituri de stat), totodată teoreticul moştenitor al acestuia a anunţat că oferă jucătorilor o primă totală de 1,5 milioane de euro pentru ”această calificare merituoasă”.

Cîştigurile nu se opresc aici. Banca Statelor din Africa Centrală a hotărît să recompenseze şi ea ”naţionala” din Guineea Ecuatorială cu 80.000 de euro, ”o modalitate de a-i mulţumi pentru eforturile făcute în circumstanţe foarte dificile în faţa unor adversari mult mai puternici şi pentru notorietatea adusă ţării la nivel internaţional”.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
adialexandria
adialexandria  •  30 Ianuarie 2012, 17:21

cat au furat oamenii astai de la stat de au ajuns asa bogati!

stefy1717
stefy1717  •  30 Ianuarie 2012, 16:33

O "nationala" formata doar din jucatori naturalizati...majoritatea sunt spanioli...

blaustein
blaustein  •  30 Ianuarie 2012, 16:02

Asa se intampla cand unii vin la nationala fara chef(Senegal, Cameroon...) si cu gandul sa plece mai repede la cluburile de care apartin, sa nu cumva sa piarda vreo prima de joc, nu de alta da valoreaza mai mult decat ar lua daca ar castiga Cupa Africii cu nationala lor, pe care nu dau 2 bani.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează