INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIERĂ

Primul Mondial de iarnă » FIFA va anunţa mîine mutarea turneului final din Qatar 2022

Mondialul din Qatar se va juca pe stadioane high-tech și într-o atmosferă respirabilă
Mondialul din Qatar se va juca pe stadioane high-tech și într-o atmosferă respirabilă

Articol de - Publicat joi, 03 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 02 octombrie 2013 19:28

Comitetul Executiv reunit la Zurich va decide organizarea competiţiei în noiembrie-decembrie sau ianuarie-februarie, evitînd canicula de peste 40 de grade C din iunie-iulie.

Sepp Blatter s-a resemnat în faţa ofensivei globale. Preşedintele FIFA acceptă că Mondialul 2022 din Qatar nu se poate juca la peste 40 de grade Celsius şi e gata să-l mute iarna. O premieră absolută în fotbal!

Comitetul Executiv va adopta azi sau mîine, la Zurich, decizia organizării turneului final în luni mai suportabile. În loc de iunie-iulie, CM s-ar disputa în noiembrie-decembrie sau ianuarie-februarie.

Forul mondial a cedat presiunilor federaţiilor europene, dar riscă să intre într-un conflict cu Comitetul Internaţional Olimpic. Pentru că în februarie 2022 Mondialul se va suprapune cu Olimpiada de iarnă!

La reuniunea din Elveţia se iau în discuţie şi alte teme fierbinţi despre CM 2022, acuzaţiile de corupţie privind atribuirea competiţiei, dar şi condiţiile de sclavie în care se lucrează în Qatar la infrastructură.

200 de miliarde de dolari plănuieşte Qatarul să investească pentru organizarea Mondialului din 2022

"Se pot răcori stadioanele cu sisteme sofisticate de aer condiţionat, însă nu ai cum să alungi canicula din toată ţara" (Sepp Blatter, preşedinte FIFA)

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (5)
monere1980
monere1980  •  03 Octombrie 2013, 18:02

fifa se mira ce are. Tota lumea se zbate in mizerie, saracie, razboaie, si polarizarea bogatiei iar pe-astia ii roade ca n-au qatarezii fotbal

van_daame
van_daame  •  03 Octombrie 2013, 13:03

In noiembrie-decembrie 2021 se termina preliminariile.. in Toamna 2022 incep preliminariile pentru Euro 2024 :) Cam complicat va fi sa faca un program multumitor pentru toata lumea.

vladutz13
vladutz13  •  03 Octombrie 2013, 10:37
Postat de joaquin pe 03 Octombrie 2013, 09:37

Da frate , dar asta înseamnă că dai peste cap toate campionatele din Europa ! În lunile noiembrie-decembrie sau ianuarie-februarie , în mai toată Europa se joacă la greu !

Si care este problema??? Mai curand incep mai devreme si se termina mai tarziu campionatele vest-europene. Se poate juca fotbal si in august si iunie in Europa fara probleme, dar in Golful Persic cum sa joci vara??? Este bine ca se face precedentul asta, pt ca pana acum, toate tarile de la tropice erau excluse de la organizarea unui mondial si nu era normal. Pe tarile din estul Europei oricum nu le afecteaza, ca avem toate 3 luni de pauza din cauza iernii foarte dure.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează