INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Promisiune specială din partea lui Suarez: "Îți voi dedica primul gol chiar dacă voi lua «galben». Merită!"

Luis, Candela și mama copilului +1   FOTO
Luis, Candela și mama copilului

Articol de - Publicat sambata, 23 aprilie 2016 00:00

Luis Suarez a fost emoționat de Candela, o fetiță atinsă de PKU, maladie ce afectează sistemul nervos central.

"Acest killer al careului, acest autentic matador al fotbalului are o inimă atât de mare încât nu-i mai încape în piept, devoalând o sensibilitate rară într-o profesie tot mai lipsită de umanitate pe zi ce trece și distanțată de realitate". Astfel l-a descris ieri Javier Miguel, jurnalist la cotidianul Sport, pe Luis Suarez, bombardierul Barcelonei.

Atacantul uruguayan, 4 goluri și 3 assisturi la 8-0 cu La Coruna, 49 de goluri în 48 de meciuri jucate în toate competițiile 2015-2016 pentru catalani, a întâlnit-o joi pe Candela. O fetiță în vârstă de numai 2 ani și jumătate care suferă de maladia PKU.

Suarez i-a făcut o promisiune micuței: "Îți voi dedica primul gol chiar dacă voi lua «galben». Merită!". Astăzi va avea această ocazie, pe Camp Nou, în fața lui Sporting Gijon. Și, potrivit Sport, va fi prima oară când Luis nu va mai oferi reușita lui soției Sofia și copiilor Delfina și Benjamin. Își va da jos tricoul și, dedesubt, va fi mesajul: "Eu sprijin PKU. Și tu? Ajută-ne!".

Ce este PKU: Întârziere mentală progresivă

PKU, cunoscută și ca fenilcetonuria, descoperită de medicul norvegian Ivar Asbjorn Folling în 1934, este o maladie genetică provocată de o tulburare a metabolismului unui aminoacid (fenilalanina) prezent în alimente.

Apare la un caz din 16.000 de nou născuți și, fără tratament rapid, fenilalanina se acumulează în sânge și în țesutul cerebral, putând afecta grav sistemul nervos central și declanșa o întârziere mentală progresivă.

"Văzând acești copii bolnavi, noi, cei care suntem părinți, nici nu ne putem imagina ce înseamnă o asemenea dramă"
Luis Suarez, atacant Barcelona

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează