INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

OFICIAL Ironia sorții » Rafa Benitez, demis după eșecul cu Real Madrid

Rafa Benitez, la ultimul meci pe banca celor de la Celta Vigo.
Real Madrid - Celta Vigo 4-0 (10 martie 2024), foto: Getty Images
Rafa Benitez, la ultimul meci pe banca celor de la Celta Vigo. Real Madrid - Celta Vigo 4-0 (10 martie 2024), foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 16:20 / Actualizat marti, 12 martie 2024 16:26

Rafa Benitez (63 de ani) nu mai este antrenorul celor de la Celta Vigo, după eșecul cu Real Madrid, fosta sa echipă. Clubul din La Liga a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare despărțirea de tehnicianul spaniol.

Această decizie a venit în contextul în care Celta Vigo, sub comanda lui Benitez, a pierdut ultimul duel din campionat, 0-4 pe terenul lui Real. Benitez o lasă pe Celta Vigo pe 17, primul deasupra retrogradării, cu 24 de puncte după 28 de etape.

Dezvăluire șocantă în Turcia » Românii au răsturnat complotul anunțat la Gaziantep! „I-au făcut de rușine”
TURCIA
Dezvăluire șocantă în Turcia » Românii au răsturnat complotul anunțat la Gaziantep! „I-au făcut de rușine”

Rafa Benitez, demis de Celta Vigo

Benitez, care le-a antrenat în trecut printre altele pe Liverpool, Chelsea sau Real Madrid, a părăsit-o pe Celta Vigo. Antrenorul a preluat echipa vara trecută, însă rezultatele au fost sub așteptări.

Rafa Benítez și RC Celta își separă drumurile.

Mulțumirile noastre sincere pentru Rafa și staff-ul său. Au arătat implicare, onestitatea și profesionalism încă de la sosirea la club.

Mult noroc și succes în viitor!

- comunicat Celta Vigo

A fost demis cu 10 etape înainte de finalul sezonului, iar noul tehnician va trebui să salveze echipa de la retrogradare. Clubul spaniol va trebui să-i plătească lui Benitez 9 milioane de euro în urma acestei demiteri.

Picătura care a umplut paharul a fost eșecul din deplasare cu Real Madrid. Celta are doar 5 victorii în tot sezonul, deși are un buget de mijlocul clasamentului din La Liga.

Claudio Giraldez, antrenorul echipei secunde, se va ocupa temporar de Celta Vigo, precizează Relevo. Presa spaniolă a relatat în ultimele săptămâni faptul că au existat anumite neînțelegeri între jucători și Benitez.

Nicio echipă nu a pierdut mai multe puncte în ultimele 15 minute ale meciurilor din La Liga decât Celta. Acest lucru a fost cauzat de deciziile tactice ale lui Benitez, care, de cele mai multe ori, a introdus mai mulți apărători pentru a conserva rezultatul din acel moment.

Rămâne de văzut antrenorul pe care îl va numi Celta Vigo. Următoarea partidă este programată duminică, 17 martie, în deplasare cu Sevilla.

Citește și alte știri:

Dan Petrescu, eliminat din Liga Campionilor Asiei » Pus la punct de arbitru! + Reacția antrenorului
ANTRENORI
Dan Petrescu, eliminat din Liga Campionilor Asiei » Pus la punct de arbitru! + Reacția antrenorului
Președintele Lula vrea ca Robinho să ispășească condamnarea pentru viol în Brazilia: „Trebuia să se afle deja în închisoare”
SENTINȚĂ
Președintele Lula vrea ca Robinho să ispășească condamnarea pentru viol în Brazilia: „Trebuia să se afle deja în închisoare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
81mada
81mada  •  12 Martie 2024, 17:21

Sa l ia Voluntari…

VardyParty
VardyParty  •  12 Martie 2024, 17:20

L-au sunat pe Boloni, dar el vrea un proiect "serios", "pe 7-12 ani", nu glumite d'astea de La Liga. Acum sa vedem dacă e Johannis interesat, ca Coraș din Sibiu ar fi a doua opțiune. Vigo nu e cine știe ce, dar ai deplasări prin toată Spania, plătite de club. Nu e putin. Merge o tura?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează