INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAN. UNITED - MAN. CITY (MÂINE, 14:30, EUROSPORT 1)

Război global! Derby-ul Manchester-ului e mai mult decât duelul managerilor, Mourinho - Guardiola

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2016 00:00

Pentru restul Europei, Man. United - Man. City e mâine un duel al băncilor tehnice.

În primul rând! Continuarea războiului Jose Mourinho - Pep Guardiola din Primera (2010-2012) în luxosul Premier League. Englezii au însă orgoliul lor și tabloidul The Sun pretinde că derby-ul de mâine e mult mai mult decât atât.

Un război global, ilustrat cum nu se poate mai bine de numărul naționalităților din loturile celor două rivale locale, de milioanele de followers și de like-uri de pe rețele sociale. Și nu în ultimul rând, de veniturile fabuloase obținute de cele două mari puteri ale Angliei în 2015. Veritabile fabrici de bani!

Cu o istorie fabuloasă și un palmares net superior, United atrage ca un magnet fanii din toată lumea. Și banii. Este de departe peste "cetățeni". Pe teren, în schimb, nu se mai poate vorbi despre o supremație a "diavolilor". Cu ajutorul banilor pompați de șeicii din Abu Dhabi, care au preluat clubul în 2008, City a galopat spre vârful Premier. Iar astăzi e principala contracandidată la titlu. Dacă nu cumva marea favorită!

Pep are prim-planul

Patru grafice, o concluzie. Fotbalul de posesie al lui Pep e mai de succes decât jocul pragmatic cultivat de Jose. Mai îndrăgostite de balon, echipele pregătite de tehnicianul spaniol au înscris mai mult în întâlnirile directe, au faultat mai puțin și, în consecință, au încasat și mai puține avertismente. Iar acolo unde contează, la titluri, Guardiola i-a luat fața adversarului său de mâine: 21 de titluri câștigate, în doar 7 ani de antrenorat, față de 20 ale lui Mourinho, în 13 sezoane.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  09 Septembrie 2016, 10:44

Este cu adevarat o intrecere magnifica intre un fost mare fobalist si un translator de fotbal...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close