INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Războinicul rănit » Carles Puyol, miticul căpitan al Barcelonei, zdrobit de 38 de accidentări, se va retrage din fotbal în iunie

Articol de - Publicat joi, 06 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 martie 2014 20:06

Pînă la 36 de ani, stoperul a suferit 10 leziuni la genunchi, 7 la glezne şi 6 la cap. Aproape sigur, la vară nu va mai pleca în State pentru a juca la New York şi va spune adio carierei


"Un exemplu, un căpitan uriaş, un nemuritor. Îţi mulţumesc, Carles Puyol, pentru tot ce ai făcut pentru fotbal". Sînt cuvintele lui Franco Baresi, fabulosul apărător al lui Milan, la puţin timp după ce stoperul spaniol a anunţat că, la vară, părăseşte Barcelona.

Puyol, 36 de ani pe 13 aprilie, se va retrage însă definitiv în iunie. E aproape sigur. "Nu mai pot juca la nivelul Barcei, sînt obosit, am nevoie de odihnă, de patru ani o aştept", a spus Carles într-o conferinţă ce a durat mai puţin de două minute.

Puyi a fost zdrobit de accidentări, nu mai are nici un centimetru care să fi scăpat de lovituri. În 14 ani a adunat 38 de leziuni. Printre care 10 la genunchi, 7 la glezne şi 6 la cap. Plus 8 întinderi şi rupturi musculare.

Cifrele lui Puyol
593 de meciuri pentru Barcelona, 18 goluri
100 de selecţii la "naţionala" Spaniei, 3 goluri
21 de trofee cu Barca (3 Ligi ale Campionilor)
2 trofee cu Spania (CE 2008 şi CM 2010)
20 de ani a jucat la Barca (15 la prima echipă)

5 este numărul purtat pe tricou de Carles Puyol, număr ce ar putea fi retras la Barcelona

38 de accidentări a suferit Puyol (2000-2014), inclusiv 3 operaţii în şir la genunchiul drept

"Cu tine alături, m-am simţit în siguranţă şi am ştiut că, dacă într-o zi voi greşi, tu mă vei salva. Eşti îngerul meu păzitor. Mi-e imposibil să-mi imaginez Barca fără tine"
Gerard Pique, fundaş Barcelona, mesaj pentru Puyol

Luiz, noul Puyi?
În vară, Puyol ar putea fi înlocuit pe Camp Nou de brazilianul David Luiz, 26 de ani, fundaşul lui Chelsea. Tot un stoper pletos şi creţ, la fel ca şi actualul căpitan. Preţul său: 30 de milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
eagleye
eagleye  •  06 Martie 2014, 10:18

Ce declaratie gay a facut Pique :)))) Ar fi buna si de trecut pe coroana dupa ce moare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează