INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Războiul raselor » Pedepsele blînde în scandalul Terry aruncă Premier League în aer

Articol de - Publicat sambata, 20 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 19 octombrie 2012 23:16

Atacantul de culoare al lui Reading, Jason Roberts, a îndemnat la boicotarea campaniei anti-rasism promovată în acest week-end


Premierul britanic James Cameron a solicitat UEFA să ia măsuri împotriva Serbiei, după manifestările rasiste din timpul barajului cu Anglia (0-1) pentru calificarea la CE Under 21 din 2013. Dar tocmai în Insulă, un alt scandal rasist, cel în care e implicat căpitanul lui Chelsea, John Terry, aruncă Premier League în aer.

Jucătorii de culoare sînt revoltaţi de clemenţa arătată de federaţie şi de club faţă de Terry (31 ani) pentru jignirile aduse în octombrie 2011 fundaşului Anton Ferdinand de la QPR. Forul londonez l-a suspendat 4 etape şi l-a amendat cu 277.000 de euro. Iar Chelsea i-a luat 283.000 de euro din salariu şi l-a avertizat că la o nouă abatere de acest gen i se va arăta uşa.

"Praf în ochi!", a explodat atacantul lui Reading, Jason Roberts. În semn de protest, el a îndemnat la boicotarea campaniei "Let's Kick Racism Out of Football", ce ar urma să fie promovată în acest week-end în campionat: "Mi-ar fi greu să port un tricou cu un astfel de înscris după tot ce s-a întîmplat".

4 etape de suspendare şi 560.000 de euro amendă, în total, a luat Terry pentru jignirile aduse lui Anton Ferdinand

"Nu sînt de acord cu Roberts. Transmite un mesaj greşit. Noi, la United, vom susţine campania. Inclusiv Rio Ferdinand, fratele lui Anton. Şi aşa ar trebui să facă toţi în ţară"
Alex Ferguson, manager Man. United

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
aruabuans
aruabuans  •  20 Octombrie 2012, 06:10

Daca ciorile sunt revoltate sa-si i-a in pnm zborul in alta galaxe.Zieg Heil

spivak
spivak  •  20 Octombrie 2012, 01:23

Da ce vroia cioropina să păţească Terry? Să fie spânzurat? A primit o sancţiune drastică. A pierdut peste o jumătate de milion de euro. Ce-ar vrea cimpanzeul borât, să-i taie capul?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează