INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Scandal uriaș în Grecia! Cum îl amenință rivala Panathinaikos pe Răzvan Lucescu! » Reacția dură a lui PAOK

Protestul lui Răzvvan Lucescu pe 1 octombrie 2023, în stilul Mourinho, după Panathinaikos - PAOK 2-2 Foto: Imago
Protestul lui Răzvvan Lucescu pe 1 octombrie 2023, în stilul Mourinho, după Panathinaikos - PAOK 2-2 Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 14:24 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 14:55

Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK Salonic, 55 de ani pe 17 februarie, a primit un avertisment oficial prin tribunal de la Panathinaikos, care îi cere să retracteze ceea ce a spus despre clubul verde și să nu mai atace în viitor. În caz contrar, îl va da în judecată. ♦ Reacția lui PAOK: „Ne întrebăm dacă există până la urmă un sistem corupt în Grecia, așa cum se plânge Panathinakos, când prin aceeași justiție acest club cere unei persoane să-și retragă protestul împotriva sistemului corupt?".

Răzvan Lucescu e antrenorul care a realizat cea mai mare performanță din istoria lui PAOK. În 2019, a cucerit primul titlu de campion după o așteptare de 34 de ani (al treilea în total; precedentul în 1985), reușind în același sezon să câștige și Cupa Greciei. Event unic la clubul din Salonic.

Fiica lui Gigi Becali a ajuns în instanță: „Nu vrea să plătească, a fost furată. Au înșelat-o unii!”
INSTANȚĂ
Fiica lui Gigi Becali a ajuns în instanță: „Nu vrea să plătească, a fost furată. Au înșelat-o unii!”

Răzvan Lucescu se luptă cu Panathinaikos pe două fronturi. Vrea al doilea event!

În această stagiune, e în cursă spre o altă „dublă" memorabilă. E lider în campionat, la două puncte de AEK, trei de Panathinaikos și șase de Olympiakos, și calificat în semifinalele Cupei, unde o va înfrunta pe Panathinaikos.

Cine va învinge în marea confruntare din semifinale va avea, probabil, și Cupa (celălalt duel, Panaitolikos - Aris). Un trofeu pierdut de Răzvan de două ori în ultimii doi ani, mereu în ultimul act, 0-2 cu AEK în 2023 și 0-1 cu Panathinaikos în 2022.

„O încercare de a-l face pe Răzvan Lucescu să se oprească. Nu se va ajunge la judecată"

O veste neașteptată din Grecia chiar de astăzi, 1 februarie. Potrivit site-ului elen Gazzetta.gr, Panathinaikos i-a trimis un avertisment oficial, prin tribunal, lui Lucescu. Un ultimatum în care tehnicianul e avertizat că „va fi dat în judecată dacă nu retractează atacurile făcute în trecut și continuă să lovească Panathinaikos", critici considerate insulte de gruparea verde.

Un jurnalist atenian susține că „e o încercare de a-l face pe Răzvan Lucescu să se oprească. Panathinaikos vrea numai să-l sperie, nu se va ajunge în justiție, la judecată. Pentru că, în realitate, el nu a insultat niciodată Panathinaikos, doar a criticat arbitrajul, se plânge mereu că el și clubul lui sunt victimele și că astfel sunt ajutate echipele din capitală. Cei de la Panathinaikos sunt foarte supărați. Totuși, nu cred că ar putea merge mai departe în această direcție".

Răzvan Lucescu: „Ce am văzut a fost o rușine pentru fotbal"

Doar două exemple din conflictul lui Răzvan cu Panathinaikos. Pe 28 ianuarie, după 2-1 cu Pao, în liga elenă, antrenorul a răbufnit la conferință, punându-l la zid pe „centralul" norvegian Rohit Saggi: „Ce am văzut acum a fost o rușine pentru fotbal. Arbitrul a tras clar cu o formație. I-a dat un penalty inexistent, a iertat-o de un cartonaș roșu. Toate loviturile libere ale adversarilor au fost acordate mult prea ușor.

Mi se pare incredibil că a venit din altă țară și poate să fluiere așa, să aibă o astfel de atitudine. Distruge echilibrul campionatului", a răbufnit Lucescu, într-o conferință de presă, potrivit Sportal.gr.

Răzvan Lucescu: „Poate că sunt nebun, dar spun adevărul. Mi s-au furat un campionat și o Cupă"

Cu un an înainte, în ianuarie 2023, Lucescu a reacționat vehement tot după o partidă câștigată cu Panathinaikos (2-0). A revenit la finala Cupei pierdută în 2022: „Acea finală nu a fost pierdută de PAOK și nici câștigată de Panathinaikos. A fost decisă de VAR și de arbitru (n.r. spaniolul Mateu Lahoz). Aceasta este povestea mea și o voi zice de câte ori voi avea ocazia. Poate că sunt nebun, dar spun adevărul. Mi s-a furat un campionat și mi s-a furat o Cupă".

Campionatul la care se referă a fost cel din 2017-2018, primul sezon petrecut la PAOK, când a pierdut la „masa verde" cele mai importante partide: 0-3 cu Olympiakos și 0-3 cu AEK, ambele la Salonic, în primăvara lui 2018.

Răspunsul lui PAOK: „Antrenorul, omul Răzvan Lucescu are întreaga noastră susținere"

Astăzi, PAOK a răspuns cu un comunicat dur la adresa marii rivale, apărându-l pe Lucescu. „Panathinaikos a făcut o mișcare comică. Se gândește că astfel nu va mai auzi adevărul. Antrenorul, omul Răzvan Lucescu are întreaga noastră susținere. Orice acțiune legală a lui Panathinaikos e împotriva lui PAOK, nu a lui".

A adăugat: „PAOK va fi întotdeauna transparent și corect, va proteja dreptul fiecăruia la opinie. Declarațiile tehnicianului nostru nu au defăimat niciodată jucătorii lui Panathinaikos, ci au atacat arbitrii care îi protejează. Ne întrebăm dacă există până la urmă un sistem corupt în Grecia, așa cum se plânge Panathinakos, când la același tribunal acest club cere unei persoane să-și retragă protestul împotriva sistemului corupt?".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Diego Simeone a „explodat” după victoria lui Atletico Madrid: „Mi se pare nedrept. Cum să nu mă enervez?”
ATLETICO MADRID
Diego Simeone a „explodat” după victoria lui Atletico Madrid: „Mi se pare nedrept. Cum să nu mă enervez?”
Ce l-a deranjat pe antrenorul Ange Postecoglou la meciul cu Brentford: „Ar trebui închiși într-o cușcă”
Tottenham
Ce l-a deranjat pe antrenorul Ange Postecoglou la meciul cu Brentford: „Ar trebui închiși într-o cușcă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
balderis
balderis  •  02 Februarie 2024, 11:13

Răzvane, *** despre care vorbești tu, e nimica toată în comparație cu ce pățește Rapidul în România !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

francescoli1974
francescoli1974  •  02 Februarie 2024, 00:06

Și ăsta ca și tatăl său, Il Luce ,mereu se plâng de arbitraj.Niste plângăcioși, mai bine plângeau amândoi când au ratat calificările la CM 86(seniorul) și la Euro(juniorul,când ne-au bătut sârbii cu 5-0)!!!

tallpaiadului
tallpaiadului  •  01 Februarie 2024, 18:02
Postat de JanosHorvath07 pe 01 Februarie 2024, 15:07

Are perfecta dreptate Razvan. La finala Cupei i-au fost refuzate 2 penalty-uri clare si Paok a primit o eliminare dupa un fault de joc, in care jucatorul a atins mingea. Iar in cazul campionatului, sa fim seriosi, cand pierzi 2 meciuri decisive cu 3-0 la masa verde fix impotriva rivalelor la titlu, cine il mai poate contrazice? E clar ca atunci a devenit ceva personal, de acolo si aceste reactii iesite putin din tiparul sau, el fiind un om echilibrat si profesionist. Pentru sanatatea sa, ar fi bine sa aiba un sezon de succes, sa-si asigure, astfel, razbunarea, si sa plece din fotbalul ala care este mai corupt decat al nostru, ceea ce inseamna ceva.

Daca esti de acord cu naratiunea lui Razvan in cazul meciurilor pierdute la masa verde, probabil esti de acord si cu naratiunea rapidistilor in cazul bricheta, cum ca ar fi fost vina ocultei mafiote ca ei au aruncat cu obiecte in teren lovind inclusiv arbitrul de centru.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează