INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRIMERA DIVISION

Real a stabilit preţul lui Kaka » Cine dă 50 de milioane?

Kaka amintește tot mai puțin de jucătorul care lua
Kaka amintește tot mai puțin de jucătorul care lua "Balonul de Aur" în 2007

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 26 august 2011 22:39

Mourinho s-a convins că brazilianul e departe de aşteptări, dar suma solicitată face dificilă vînzarea acestuia


O principală concluzie a tras Jose Mourinho după "Trofeul Santiago Bernabeu", 2-1 cu Galatasaray: Kaka nu mai poate continua la Real. Jocul şi condiţia fizică ale brazilianului sînt mult sub pretenţiile pe care antrenorul portughez le are faţă de orice jucător, motiv arhisuficient ca să i se arate uşa.

Cum perioada de transferuri internaţionale se apropie de final, data limită fiind 31 august, lucrurile s-au precipitat. Jose a vorbit cu preşedintele Florentino Perez şi i-a transmis clar că, în conjunctura actuală, Kaka nu are de ce să stea la Real şi trebuie cedat. Ideală ar fi vînzarea, de aceea i s-a fixat preţul, 50 de milioane de euro. Suma e cu 15 milioane sub cea achitată de madrileni Milanului în 2009. Rămîne însă considerabilă, de aici întrebarea: cine va putea da atît?

Varianta Milan
Kaka e tare dorit înapoi în "rossonero". "Vice"-le Galliani a şi discutat de cîteva ori cu Perez pe această temă. Totodată, brazilianul menţine permanent legătura cu foştii colegi, în special Thiago Silva, Gattuso şi Pato, cu care schimbă des SMS-uri în care i se transmite că "eşti aşteptat cu braţele deschise". În plus, chiar patronul Berlusconi, la despărţirea din 2009, îl asigurase că "îţi vei încheia cariera la Milan".

Campioana nu-i însă deloc dispusă să achite preţul cerut de Real, ci ar oferi numai 20 de milioane. Mult mai interesată ar fi de un împrumut, cu opţiune de cumpărare, ca în cazul ex-barcelonezului Ibrahimovici. Totodată, atacantului de 29 de ani i s-ar propune reducerea salariului.

Varianta PSG
Sosirea la clubul francez a lui Leonardo îl poate îndrepta pe Kaka spre Paris. Primul avantaj: cei doi sînt prieteni apropiaţi din perioada în care au lucrat împreună la Milan. Al doilea: noul director general al parizienilor are destui bani după preluarea grupării de un consorţiu din Qatar. L-a adus pe Pastore, pe care s-au plătit 43 de milioane de euro, dar achiziţionarea lui Kaka e văzută ca o lovitură mult mai mare.

Tratativele ar fi început deja. Potrivit "As", PSG a oferit pe Kaka 25 de milioane, plus alte 10 variabile. Puţin faţă de exigenţele Realului, dar e doar un început, iar ştacheta tinde să urce. Pînă unde, se va afla în cel mult patru zile.


9 milioane de euro este salariul anual al lui Kaka la Real; contractul său cu madrilenii expiră în iunie 2015

86 de milioane de euro a investit PSG în intersezon pe achiziţii, fiind pe locul 2 în Europa, după Man. City (92,3), dar peste Juventus (76,3)

"Dacă se va întoarce la noi, Kaka va reveni la nivelul maxim în cel mult trei luni"
Gennaro Gattuso, căpitan Milan

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
criticu99
criticu99  •  27 August 2011, 13:17

50 de mil si la anu face 30 de ani; si-a batut realu joc de el; mare pacat ca a plecat de la milan; a fost si accidentat dar cand putea sa joace tot timpul il vedeam pe banca de rezerve; si in supercupa le fel, rezerva; pacat de talentul lui, la milan era senzatie......

submarina
submarina  •  27 August 2011, 10:39

Brazilia e intr-o criza mare de jucatori buni la moment...

mariuscarsing
mariuscarsing  •  27 August 2011, 02:41

nu da nimeni 50 cel mult 30 dar mai mult nu cred ca da cineva nici psg

Vezi toate comentariile (4)
Comentează