INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Karimperial de Madrid » Benzema i-a fermecat pe analiștii englezi: „Ferguson regretă că nu l-a transferat”

Karim Benzema/ foto: Imago
Karim Benzema/ foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 14:51 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 15:41

Benzema nu a strălucit ca în tur, însă a făcut diferența în prelungiri. La 34 de ani, o poate duce pe Real în finală în cel mai bun sezon al carierei. „Ferguson regretă că nu l-a transferat”, dezvăluie Rio Ferdinand.

„Benzema merită Balonul de Aur. V-am spus de atâția ani asta, însă m-ați criticat. Îl merită, el este un atacant extraordinar!”. Cuvintele de apreciere venite din partea brazilianului Ronaldo, dublu câștigător al prestigiosului trofeu și un fost mare golgheter, au rezonat pe „Bernabeu”. Încă o dată, după hattrick-ul din turul de la Londra, Karim a lovit necruțător și când Real avea mai mare nevoie. 

În prelungirile returului cu Chelsea (2-3), închizând tabela și discursul calificării. Și iar cu capul, o finalizare preferată de vârful de 34 de ani în ultima vreme, servit de partenerul Vinicius jr. De patru ori a marcat așa KB9 în ultimele cinci partide în toate competițiile, la fel cât reușise în precedentele 52 pentru „los blancos”!

Barcelona încă visează la titlu: „Vom câștiga La Liga, sunt convins” + „Avem deja cel mai bun fotbalist din lume”
BARCELONA
Barcelona încă visează la titlu: „Vom câștiga La Liga, sunt convins” + „Avem deja cel mai bun fotbalist din lume”

Joe Cole: „O bucurie să-l vezi”

I-a fermecat pe analiștii englezi, care s-au întrecut în a-l lăuda pe francez. „Sir Alex Ferguson regretă că nu a putut să-l transfere. Am jucat contra lui Karim și am realizat imediat că e un top player, credeam că va ajunge la United. Este cel mai bun exemplu pentru Vini, l-a luat sub aripa lui și se înțeleg de minune”, a declarat, la BT Sport, fostul stoper Rio Ferdinand. 

Steve McManaman a completat: „Nu e doar un excelent finalizator, dar și un fotbalist extraordinar. Toată Europa a început să vadă cât de mare e Benzema”. Susținut de Joe Cole, ex-Chelsea: „Nivelul pe care l-a atins mi se pare incredibil. El și Modrici joacă de aproape un deceniu împreună și se cunosc perfect. E o bucurie să-l vezi în teren!”.

Recordurile lui KB9

  • Primul fotbalist francez din istorie care marchează peste 10 goluri într-un sezon de Liga Campionilor (are 12); 
  •  E depășit doar de C. Ronaldo (140), Messi (125) și Lewandowski (86). Din 83 de goluri în Ligă, unul a venit din penalty; 
  • A debutat în Liga Campionilor în anul 2005, pentru Lyon. A înscris în fiecare sezon începând cu acel moment; 
  •  4 hattrick-uri are în Liga Campionilor. Numai Ronaldo, Messi (ambii cu câte 8) și Lewandowski (5) sunt în fața lui: 
  • 38 de goluri înscrise în 38 de partide din acest sezon, medie 1/meci. Îl întrece doar Lewandowski (47 în 41 de jocuri).

15 semifinaleare Real Madrid în Ligă, între care 10 în ultimele 12 sezoane, cele mai multe din istoria competiției. Ancelotti s-a calificat în 8, la egalitate cu Guardiola și Mourinho

Madridul putea să devină Titanicul, dar a ales să fie Leonardo Di Caprio când a spus „eu sunt regele lumii”

-Radio Marca

După 0-2, echipa a avut o cădere psihologică, dar magia acestui stadion îi ajută pe jucători să nu renunțe niciodată. Am suferit, dar cu cât suferim mai mult cu atât sunt mai fericit"

-Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Tuchel a criticat arbitrul

Thomas Tuchel s-a arătat deranjat de prestația lui Szymon Marciniak. „N-am văzut golul anulat. Dar m-a surprins că arbitrul, care e șef pe teren, nu s-a dus să vadă dacă mingea a atins mâna sau nu. Marciniak e foarte bun și trebuia să revadă faza golului. 

Când s-a terminat meciul, l-am văzut pe arbitru râzând cu Ancelotti. Mi s-a părut de prost gust. Am fost să dau mâna cu el, după un eșec foarte dur, și l-am găsit râzând cu antrenorul advers, care e un cavaler. Nu mi se pare în regulă", a spus antrenorul german la conferința de presă.

S-a plâns însă și de repriza secundă: „Jucătorii mei au executat perfect planul. Au fost serioși și capabili să facă ce le-am cerut. Am marcat de patru ori și puteam s-o mai facem, dar nu am avut noroc. Suntem triști pentru că am comis două erori. Am pierdut mingea în două momente cruciale. Contra lui Real Madrid nu poți face asemenea greșeli”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Un jucător de la Villarreal, atac la Bayern: „Când scuipi în sus, uneori poate să cadă și pe tine”

OUT din Ligă, direct în criză! Bayern, aproape de implozie, după dezastrul cu Villarreal

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
polistul68
polistul68  •  13 Aprilie 2022, 18:30
Postat de mafa pe 13 Aprilie 2022, 16:48

La golul 2 al nemtilor nu a fost córner si au dat gol !!!...unde este fair play-ul herr Tuchel ??!!!!...

Tin cu Real...dar sa fim realisti....una e sa gresesti la un gol, si alta la un corner...faptul ca Realul a avut probl serioase in aparare, asta e denrajant...nu ca dat arbitrul corner, si nu a fost...

ripensistu
ripensistu  •  13 Aprilie 2022, 17:06

Asta ar trebui sa fie la puscarie pentru ca a scuipat steagul Frantei.

elgabri
elgabri  •  13 Aprilie 2022, 17:04

Adevarul e ca Benzema e scula !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează