INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL - BARCELONA, AZI, ORA 17:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Real şi Barcelona se înfruntă din nou » Cristiano Ronaldo e marea atracţie: "Demolatorul"

Cristiano l-a depăşit pe Pique, provocînd penaltyul care a deblocat El Clasico de marţi, 3-1 pentru Real pe Camp Nou // Guliver/GettyImages +2   FOTO
Cristiano l-a depăşit pe Pique, provocînd penaltyul care a deblocat El Clasico de marţi, 3-1 pentru Real pe Camp Nou // Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 02 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 02 martie 2013 01:04

Portughezul, 27 de ani, este cel mai în formă jucător şi golgeterul Europei în 2013. Messi e în spatele lui, iar Rooney şi Van Persie au împreună cu 6 goluri mai puţine decît CR7.

"Cristiano a atins vîrful de formă, joacă un fotbal monstruos, este în cel mai bun moment al carierei", scrie Marca, jurnalul spaniol asemănîndu-l pe coperta de ieri cu "Incredibilul Hulk", popularul personaj de desene animate: "E un demolator".

După ce a decis Clasicul de marţi, eliminînd de unul singur Barcelona (3-1) în Cupa Spaniei, Ronaldo poate cîştiga şi derbyul de azi contra catalanilor. Deşi o victorie a Madridului nu ar mai fi importantă decît pentru moralul blanco înaintea revanşei cu Man. United din "optimile" Champions. În Primera, diferenţa de 16 puncte faţă de liderul blaugrana este imposibil de recuperat de Real.

Portughezul pare de neoprit în acest moment. Are o medie de 1,2 goluri pe meci în primele două luni ale anului, fiind golgeterul Europei în 2013, cu 16 reuşite. Messi este în spatele lui, cu 14 goluri, iar Bale (Tottenham) are 9. Falcao (Atletico, 7 goluri) i-a pierdut urma lui CR7, în timp ce cuplul Rooney - Van Persie, letal la Man. United, a adunat numai 10 goluri în ianuarie şi februarie.

Nieves, noua iubită?
De Ziua Îndrăgostiţilor, Cristiano a uitat de rusoaica Irina Şaik, logodnica sa. Portughezul în vîrstă de 27 de ani a fost văzut la restaurantul unui luxos hotel din Madrid alături de Nieves Alvarez (foto, pe coperta revistei Vogue). Un superb manechin spaniol, cunoscut pentru apariţiile spectaculoase la prezentările caselor Yves Saint Laurent, Dior, Hermes şi Armani. Numai că Nieves, 38 de ani, este căsătorită şi are trei copii.

Real, cu rezervele. Barca, fără Xavi
Pentru Mourinho, meciul cu Man. United, de marţi, în returul "optimilor" Ligii (1-1 în prima manşă), e mai important decît Clasicul cu Barca de azi, din campionat. Antrenorul odihneşte aproape întreaga echipă, anunţă Marca, susţinînd că numai Diego Lopez, Arbeloa, Sergio Ramos şi Cristiano Ronaldo (dacă nu va fi şi el pe bancă, marea surpriză) îşi vor păstra locul printre titulari. La Barcelona, lipseşte Xavi, care a suferit o microruptură la ischiotibiali. Şi probabil nu va fi nici Fabregas, Iniesta va coborî la mijloc, locul său urmînd să fie luat de David Villa.

"Cum se simte Tito?"
Presa spaniolă a aflat ce i-a spus Jose Mourinho lui Jordi Roura înaintea Clasicului de marţi, din semifinalele Cupei Spaniei. Antrenorul lui Real l-a întrebat pe secundul lui Vilanova: "Cum se simte Tito? Transmite-i că sînt alături de el, să revină cît mai repede!". Între timp, Vilanova i-a zis preşedintelui Rosell la New York: "Număr zilele pînă cînd mă voi întoarce". Informîndu-l că, dacă Barca va trece de Milan, va fi pe banca blaugrana pe 2 aprilie, în "sferturile" Ligii.

39 de goluri a marcat Cristiano Ronaldo în 39 de meciuri oficiale jucate în acest sezon

16 reuşite are starul lui Real Madrid în 13 partide disputate numai în 2013 (Messi, 14)

"Cristiano e un gigant, un jucător unic în istoria lui Real Madrid" (Emilio Butragueno, director Real Madrid)

"Ronaldo e mai bun ca Messi. E puternic şi are golul în sînge" ( Gareth Bale, mijlocaş Tottenham)

561481-real-barcelona.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
daniels7714
daniels7714  •  02 Martie 2013, 20:25
Postat de daniels7714 pe 02 Martie 2013, 10:09

Real va marca sigur , are moral bun , e in crestere iar Barca e un pic debusolata dupa ultimele infrangeri deci... 1x sau MAI CURAJOS 1 & DG1 2+ !!!

am avut dreptate !

faurul_pamantului
faurul_pamantului  •  02 Martie 2013, 17:16
Postat de adrian84 pe 02 Martie 2013, 10:08

In momentul de fata Barcelona nu poate sa invinga echipe precum Real sau Milan. Sunt dezorientati, obositi si nu au tragere de inima. Se vede lipsa unui antrenor, unui om care sa-i ajute atat tactic cat si psihic.

am presimtit prost, ma asteptam la o reactie de orgoliu dupa eliminarea din cupa,,,)

arahnomania
arahnomania  •  02 Martie 2013, 16:14

meciul asta conteaza doar pentru palmaresul direct, pentru orgolii; campionatul e terminat de 2-3 luni. specialul isi va odihni titularii, pentru ca Man Utd va juca total diferit pe Old Trafford, englezii fiind mereu mult mai buni acasa. anul trecut au zburat amandoua in semifinale, dupa Clasico, si dupa ce au condus cu 2-0.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează