INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Regretă că a semnat cu Barcelona și-i acuză de rasism pe catalani: "A fost o mare greșeală să semnez cu ei!"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 septembrie 2015 11:30

Emmanuel Petit, 45 de ani, a acordat un interviu pentru BBC în care a vorbit despre mai multe momente din cariera sa. Printre altele, fostul internațional francez are amintiri neplăcute despre perioada petrecută la Barcelona și îi acuză pe catalani de rasism.

Mijlocașul care a jucat la Monaco, Arsenal, Barcelona și Chelsea regretă transferul din 2000 la formația catalană.

"Trebuia să merg la Manchester United. Am avut ocazia să joc alături de Roy Keane, Paul Scholes, Ryan Giggs, David Beckham și compania.

Am ajuns la Barcelona într-un moment foarte nepotrivit. Era un adevărat război în vestiar între olandezi și catalani. Plus că aveam un antrenor, Lorenzo Serra Ferrer, care nu era un lider, nu avea charisma necesară pentru a conduce echipa".

Petit se declară deranjat de o problemă pe care a întîlnit-o cînd s-a transferat la Barcelona și care încă e de actualitate: dorința de independență a Cataluniei față de Spania. "Politica, naționalismul lor era prea mult pentru mine în vestiar. Eram atît de fericit că am semnat cu Barcelona, dar voiam să mă concentrez doar pe fotbal. Mă confruntam zilnic cu lucruri care n-ar fi trebuit să se întîmple. Imediat cum am ajuns mi s-a spus: «Nu încerca să înveți spaniolă, trebuie să vorbești catalană!».

Am răspuns: «Sînt în Spania, nu?» Iar ei mi-au răspuns: «Nu, ești în Catalunia». Sînt sătul de lucrurile astea. Înțeleg punctul lor de vedere, dar ceea ce se întîmpla, naționalismul catalan era foarte aproape de rasism. Jucam fotbal, nu făceam politică. Am vrut să plec. A fost o mare greșeală să semnez cu Barcelona", spune Petit.

Emmanuel Petit a cîștigat CM din 1998 și Europeanul din 2000 cu naționala Franței.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (32)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  27 Septembrie 2015, 22:00

catalunya libera ...ca pasarea cerului ...

don_vito
don_vito  •  27 Septembrie 2015, 01:29

Catalani,basci ha toti niste ***toata viata lor vor ramane spanioli indiferent cat voteaza ei.***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ortega
ortega  •  26 Septembrie 2015, 22:49
Postat de steaua1986forever pe 26 Septembrie 2015, 16:52

ori e vorba de una si aceeasi persoana......

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează