INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Revelația din Ligue 1 are 6% din bugetul lui PSG și este condusă de un antrenor care luase o pauză de 11 ani!

Pierre Lees-Melou a marcat unicul gol al meciului cu Le Havre din ultima etapă / Foto: Imago
Pierre Lees-Melou a marcat unicul gol al meciului cu Le Havre din ultima etapă / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2024 17:55 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 18:21

Brest, echipa aflată pe locul secund în Ligue 1, este neînvinsă în ultimele 13 etape și visează la Liga Campionilor. Are al cincilea cel mai mic buget din elita Franței, 48 de milioane de euro, și este pregătită de pe 3 ianuarie 2023 de Eric Roy, care în ultimii 11 ani a lucrat doar ca director sportiv și consultant pentru diverse televiziuni.

Surpriza stagiunii în Franța nu încetează să uimească. Neînvinsă în ultimele patru luni în Ligue 1 (a pierdut doar cu PSG în Cupă, 1-3 în deplasare), Brest a acumulat 46 de puncte în 24 de etape. Are nouă puncte în spatele liderului PSG, patru peste AS Monaco și se poate lăuda cu a doua cea mai ermetică defensivă din campionat, cu doar 18 goluri primite.

Semne îngrijorătoare pentru Răzvan Lucescu la PAOK » Ce i-ar putea pune în pericol titlul
GRECIA
Semne îngrijorătoare pentru Răzvan Lucescu la PAOK » Ce i-ar putea pune în pericol titlul

Numai 3,5 milioane € pentru achiziții!

Brest este unul dintre cluburile cu proprietar francez, Denis Le Saint, care conduce o firmă ce livrează produse alimentare proaspete. Joacă pe teren propriu pe un stadion Francis Le Ble de 15.000 de locuri (total neacoperite, „sub cerul liber"), aproape mereu plin (26% creștere față de sezonul trecut), și deține al cincilea cel mai mic buget, 48 de milioane de euro, 6% din cel al campioanei PSG.

Și campania de mercato s-a aflat printre cele mai modeste financiar în 2023-2024 în Ligue 1, cu 3,5 milioane de euro cheltuite pentru achiziții. Cel mai scump fotbalist din lot, stoperul Lilian Brassier, este cotat pe Transfermarkt.de la doar 8 milioane de euro, în timp ce întregul efectiv nu se ridică decât la 80 de milioane €.

Lees-Melou a fost director de marketing și sportiv!

Suita impresionantă a „Piraților", cu nouă victorii și patru egaluri, e depășită ca lungime numai de trupa lui Luis Enrique în acest campionat. Unul dintre secretele ascensiunii echipei clasate pe 14 în ediția trecută din Ligue 1, este antrenorul Eric Roy. Fostul mijlocaș al lui Lyon, Marseille și Nice are o poveste aparte.

Nu a pregătit-o decât pe Nice, unde s-a retras ca jucător (martie 2010-noiembrie 2011) și a plecat cu mare scandal, reclamând concedierea fără motiv, și a obținut la tribunal daune de 300.000 de euro din partea clubului, la care a fost mai întâi director de marketing, apoi director de dezvoltare și director sportiv! Ultima funcție pe care a mai avut-o la Lens și Watford. Dar din 2011 n-a mai antrenat pe nimeni!

Starul echipei este un mijlocaș adus de la Norwich

Vedeta lui Brest este Pierre Lees-Melou, mijlocașul creativ care a făcut diferența în ultimul meci (1-0 cu Le Havre). Adus de la Norwich în 2022 cu 2,3 milioane de euro, jucătorul de 30 de ani nu are decât 4 goluri marcate, unul mai puțin decât colegii Camara, Del Castillo și Doumbia, Lees-Melou a fost curtat de rivalii de la Rennes, însă Pierre a refuzat oferta tentantă și clubul l-a răsplătit cu prelungirea contractului până în iunie 2027.

5goluri au marcat în acest campionat trei jucători ai lui Brest, Camara, Del Castillo și Doumbia. Echipa de pe locul secund în Ligue 1 are 35 de goluri înscrise în 24 de etape

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Italienii au făcut anunțul despre Dennis Man: „Este cel mai important jucător al Parmei și intenția clubului este să continue cu el”
STRANIERI
Italienii au făcut anunțul despre Dennis Man: „Este cel mai important jucător al Parmei și intenția clubului este să continue cu el”
Care e, de fapt, relația dintre Luis Enrique și Mbappe? Declarația lui Kylian: „Eu am destule probleme”
LIGA CAMPIONILOR
Care e, de fapt, relația dintre Luis Enrique și Mbappe? Declarația lui Kylian: „Eu am destule probleme”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează