INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AS ROMA - INTER MILANO 2-1

Roma a cîştigat derby-ul cu Inter şi a încins lupta la titlu în Serie A

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2010 00:00

Cu Chivu folosit din minutul 77, trupa lui Mourinho a fost răpusă aseară pe "Olimpico" (1-2) şi tremură pentru păstrarea şefiei

Inter se clatină la şefie. A cedat ieri pe "Olimpico" în faţa Romei finala pentru titlu (1-2) şi a dinamitat finalul de campionat. Miza a transformat ciocnirea dintre Ranieri şi Mourinho, duşmani declaraţi, într-un şah nervos, la aşteptarea greşelii. Roma a taxat-o pe prima (17). Julio Cesar a scăpat ca pe un ou fierbinte mingea trimisă cu capul de Burdisso şi De Rossi a împins-o în plasă. Portarul brazilian a tremurat la "torpilele" lui Riise şi Vucinici, dar a scăpat. Inter s-a trezit greoi şi fără noroc. Samuel a ţintit din 6 metri transversala şi a rămas 1-0 la pauză.

La fel a pornit actul doi, cu Inter năpustindu-se furtunos. Bara l-a salvat iarăşi pe Julio Sergio la execuţia lui Milito, apoi brazilianul a scos tirul lui Sneijder. Roma simte pericolul şi Toni trece pe lîngă 2-0. Nu mai rezistă decît pînă la mijlocul reprizei şi cedează avantajul la golul reuşit de Milito (pasă Sneijder), fază pornită însă de la ofsaidul lui Pandev! Giallorossii nu mor şi Toni înnebuneşte Roma, cu un penalty din mişcare! La 2-1, în minutul 77 (număr predestinat!) intră şi Chivu, ce scapă de "roşu" la talpa pe coapsă pusă lui Toni. La a şasea încercare, Ranieri poate sărbători primul triumf italian în faţa lui Mourinho.

21 de meciuri este seria fără eşec a Romei în acest campionat, între care 15 victorii şi 6 remize

1 punct a rămas din avansul liderului Inter faţă de Roma cu 7 etape înaintea sfîrşitului de sezon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
 •  28 Martie 2010, 13:17

milan campioanaaaaaaaaa

 •  28 Martie 2010, 11:58
Postat de pe 28 Martie 2010, 10:27

Acel arbitru merita bagat la inchisoare pentru felul in care a arbitrat. Toate deciziile lui au fost in favoarea Romei. Nimeni din Italia nu vrea ca Interul sa castige campionatul, chiar daca in momentul asta au cateva clase peste toate echipele de acolo.

eu cred ca ori esti nebun,ori esti orb..fura interu` in campionat de nu se poate.s-a vazut si la acest meci..dupa golul din offside a mai scapat o data milito singur cu portaru tot din offside + faptul ca cel putin chivu merita rosu,iar roma a avut un penalty clar.dati 2 palme

 •  28 Martie 2010, 11:41

sper ca AS ROMA sa castige titlu FORZZA ROMA

Vezi toate comentariile (8)
Comentează