Articol de - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023 20:06 / Actualizat miercuri, 01 noiembrie 2023 20:14

Romario (57 de ani), fost mare atacant brazilian, a criticat în termeni duri anunțata venire a lui Carlo Ancelotti ca antrenor a Selecao: „Brazilia trebuie să fie pregătită de un brazilian, după modesta mea opinie. Echipa este acum pe mâini bune”.

Transferul lui Carlo Ancelotti la naționala Braziliei, anunțat de mai multe luni de federația de la Rio de Janeiro, nu este privit cu ochi buni de toată lumea. Un fost mare golgheter al reprezentativei auriverde se revoltă și l-a insultat pe tehnicianul italian. „Să-l f*t pe Ancelotti. Ce naiba să caute ca selecționer al Braziliei? Pot s-afirm că, după opiinia mea modestă, Selecao a încăput pe mâini bune. 

Eu aș merge până la capăt cu Diniz. Și vreau să-l felicit pe Ednaldo Rodrigues, președintele federației, pentru această alegere. Diniz este cel mai bun antrenor pe care îl avem", a declarat Romario pentru Panorama Esportivo, un blog al cotidianului O Globo, susținând același lucru ca președintele țării, Lula..

Cât va sta Claudiu Petrila la Marijana Kovacevic » Ce sumă trebuie să achite Rapid
RAP
Cât va sta Claudiu Petrila la Marijana Kovacevic » Ce sumă trebuie să achite Rapid

Romario: „Nimeni nu poate câștiga mereu”

Fostul star auriverde a explicat și de ce îl consideră pe Diniz cea mai bună soluție: „La națională nu ai timpul necesar pentru a lucra ca la echipa de club, să integrezi jucătorii, care e punctul lui forte. Diniz face și el ce poate. În ultimele două partide din preliminariile CM 2026 (cu Venezuela și Uruguay) a făcut un egal și l-a pierdut pe celălalt,, nimeni nu poate să câștige mereu". 

Diniz e numit doar interimar până în iulie 2023, după demiterea lui Tite, și chiar Ednaldo Rodrigues a anunțat că îl așteaptă pe Ancelotti la conducerea Selecao. Fernando Diniz (49 de ani) este antrenorul lui Fluminense și a reușit să ducă echipa din Rio de Janeiro până în finala Copei Libertadores cu Boca Juniors.

Și Rafinha îl contestă pe Carlo Ancelotti!

De curând alt fost internațional brazilian, care a jucat la Schalke și Bayern, s-a opus venirii lui Carlo Ancelotti: „Ca antrenor nu se discută. E spectaculos și palmaresul său vorbește de la sine. E un tehnician de școală veche care vrea să aibă o atmosferă bună în vestiar, armonie între jucători. A pregătit mereu echipe foarte mari, dar și materia primă bună l-a ajutat. 

Am un mare respect și afecțiune pentru el, suntem prieteni și când eram la Napoli m-a sunat de mai multe ori. Vorbesc deseori cu fiul său Davide. Totuși, opinia mea e că ne trebuie tot selecționer brazilian. Pentru tradiția noastră, pentru că suntem o țară a fotbalului, am avut mereu echipe mari și suntem cvintupli campioni mondiali, vrem un brazilian.".

Dan Petrescu acuză o conspirație după calificarea în finala Cupei: „E rușinos ce se întâmplă! Pentru prima dată în carieră”

Aflat în pericol în Azerbaidjan, Adrian Mutu citează din Johan Cruyff

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”