INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Ronaldo i-a speriat pe impresarii din lumea întreagă. Jucătorii îl vor agent pe "Fenomen"!

Articol de - Publicat joi, 14 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 aprilie 2011 13:49

Ronaldo, probabil cel mai talentat atacant al lumii în ultimii15 ani, nu mai sperie fundaşii pe gazon, dar a strecurat teama în sufletelor altor adversari.

Acum, "Gordito", e impresar, arată foarte bine în costum, iar prezenţa sa în mercato deranjează deja lumea agenţilor de jucători.
Liderul companiei 9ine, o agenţie specializată în marketing sportiv, a provocat panică printre manageri la sfîrşitul lunii trecute, cînd a fost la Londra pentru amicalul Braziliei cu Scoţia. Şi o mulţime de fotbalişti l-au căutat, dorind să-l aibă impresar, chiar dacă în acest moment au un reprezentant.

"Mulţi procuratori s-au declarat enervaţi de 9ine, dar vreau să-i informez pe toţi că 9ine nu concurează în acest sector, nu îi concurează pe ei", a precizat Ronaldo pe Twitter, însă nu a convins pe nimeni. Rivalii simt că îşi pierd oamenii importanţi. Mai ales după ce Adriano l-a abandonat pe Gilmar Rinaldi ca să treacă tocmai la 9ine, provocînd furia lui Rinaldi.

"Înţeleg preocuparea impresarilor o dată cu apariţia lui Ronaldo în zona lor. Puterea sa de convingere ar schimba părerea oricărui jucător. A-l avea pe Ronaldo alături înseamnă contracte mari", a scris un editorialist de la Marca Brasil, în timp ce Edu, fost mijlocaş la Arsenal, Valencia şi coleg cu "grăsuţul" la Corinthians, crede că "Ronnie are o mare influenţă în fotbalul mondial şi o poate ajuta pe Corinthians". Exact acesta e planul imediat al "Fenomenului". Să aducă prieteni, mari jucători, unii aflaţi la finalul carierei, la clubul Paulista. L-a transferat deja pe Adriano. Şi nu va fi singurul.


Ţintele lui Ronaldo pentru Corinthians

ADRIANO
Atacantul în vîrstă de 29 de ani a fost deja convins de prietenul Ronaldo să vină la clubul din Sao Paulo. După ce şi-a reziliat contractul cu AS Roma, "Împăratul" a semnat pentru un sezon cu Corinthians. Are 6 kilograme în plus, dar medicii alb-negrilor susţin că în zece zile va reveni la greutatea normală.

BECKHAM
Becks, fost coleg şi amic cu "grăsuţul" patru ani la Real Madrid (2003-2007), ar fi fost contactat de Ronnie pentru a se transfera şi el la Corinthians. Englezul, 35 de ani, este încă sub contract cu Los Angeles Galaxy, dar ar putea juca în Brazilia în perioada în care campionatul se întrerupe în MLS.

SEEDORF
Unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti din lume, care a cucerit Liga Campionilor cu trei echipe diferite (Ajax, Real Madrid şi Milan), îşi încheie în iunie angajamentul cu Milan. Ronaldo (coechipier pe San Siro un an, 2007-2008) l-ar fi convins, se pare, să îşi încheie cariera în Brazilia, ţara natală a soţiei starului olandez.

14 februarie e data în care s-a retras Ronaldo din fotbal

3 este numărul anilor în care Ronaldo a fost ales cel mai bun jucător al lumii (1996, 1997, 2002)

34 de ani are Ronaldo, de două ori campion mondial cu Brazilia (1994, 2002)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close