INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

S-a autodenunţat! » Bayern în stare de şoc! Preşedintele Honess investigat pentru evaziune fiscală

Honess a jucat la Bayern între 1970 și 1979, apoi a fost manager și din 2010 e președintele executiv al clubului // Foto: Reuters
Honess a jucat la Bayern între 1970 și 1979, apoi a fost manager și din 2010 e președintele executiv al clubului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 21 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 20 aprilie 2013 22:38

Oficialul bavarez a sesizat singur autorităţile în legătură cu un cont ”ascuns” la o bancă din Elveţia între 2000 şi 2009.

Nori negri la Munchen înaintea "şocului" de marţi cu Barcelona. Vinovat pentru situaţia tensionată e chiar preşedintele lui Bayern, Uli Honess, cercetat pentru evaziune fiscală! Vestea a picat, ieri, ca un fulger! Revista Focus a dezvăluit că, în ianuarie, oficialul bavarez s-a autodenunţat autorităţilor fiscale, în legătură cu un cont deţinut la o bancă elveţiană între 2000 şi 2009.

El şi-a recunoscut vina pentru a minimiza amenda şi sumele pe care va trebui să le returneze Fiscului german, dar încă nu se ştie dacă va beneficia de clemenţă. Parchetul trebuie să stabilească momentul în care el a făcut pasul: înainte sau după ce a aflat că împotriva sa a fost pornită o anchetă, situaţie în care n-are nici o şansă să fie tratat mai blînd.

Honess era dator să declare sumele depuse, potrivit unui acord între Germania şi Elveţia privind impozitarea circulaţiei transfrontaliere de capital între cele două ţări. Însă n-a făcut-o. În decembrie - susţine tabloidul Bild - Honess aştepta o îndulcire a respectivului acord. Dar cînd a văzut că guvernul de la Berlin se opune, s-a autodenunţat la sfatul consilierilor săi financiari.

Forţat de jurnalişti?
E foarte posibil ca Honess să fi fost determinat indirect, de jurnalişti, să se autodenunţe. Revista Stern a pornit în 2012 o anchetă proprie şi a aflat că era vorba de 650 de milioane de euro depuşi la banca elveţiană Vontobel de un oficial din Bundesliga. Doar numele acestuia le-a lipsit reporterilor la publicarea materialului, în ianuarie 2013!

650 de milioane de euro ar fi fost suma existentă în 2008 în contul deţinut de Honess, din care banii au fost retraşi treptat pînă în 2009

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
edy.ag
edy.ag  •  28 Aprilie 2013, 16:32
Postat de omanbiik pe 21 Aprilie 2013, 10:36

tipic gsp titlu incendiar ,,,si atit

Gestul lui Höness ar trebui sa fie un exemplu pentru multi din lumea sportului Rom. cu "musca" pe caciula...(referitor la gestul de denunt)

edy.ag
edy.ag  •  28 Aprilie 2013, 16:26

Asa este cu " presa " asta ca mai pretutindeni abia apuca sa afle cä cineva undeva a facut o "greseala" si il baga in toate "mocirlele" de care dispun.....

teilandezu
teilandezu  •  21 Aprilie 2013, 16:51

Obraznic dna.ul asta german . Pai el nu stia ca au de aface cu marele Honnes ? Nu are mama, nu are tata , i-i ia pe toti la gramada . Obraznic tare . I-ar trebuii un curs de scolarizare in Romania , unde pe linga meserie se mai invata si respectul fata de cei bogati .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează