INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ULTIMUL DICTATOR

S-a stins amicul Fidel al lui Diego! Mare pasionat de sport, Fidel Castro a dispărut ieri dimineață, la 90 de ani

Fidel și Diego joacă fotbal, în timpul unui interviu la TV, pe 26 octombrie 2005 +4   FOTO
Fidel și Diego joacă fotbal, în timpul unui interviu la TV, pe 26 octombrie 2005

Articol de - Publicat duminica, 27 noiembrie 2016 00:00

”Nimeni nu o să creadă când va muri Diego. Merită o statuie mare”, spunea părintele revoluției cubaneze

"Dacă o să mor vreodată, nimeni n-o să mă creadă". Celebra frază, rostită în 2005, în fața unor studenți, îi aparține lui Fidel Castro, care s-a stins cu adevărat, ieri dimineață. El Lider Maximo avea 90 de ani! Tatăl Revoluției cubaneze, înfăptuite în 1959, a lăsat atâtea amintiri legate de sport, inclusiv de fotbal. Pentru că Fidel chiar a fost cel mai bun prieten al lui Diego Maradona!

"Che Guevara al sportului"

"Castro a lăsat o țară cu un nivel ridicat de demnitate și cu o mare potență morală. Patrimoniul insulei e un imens capital uman și un grad dezvoltat de educație", a spus argentinianul. Ajuns prima oară la Havana în 1987, Diego a legat o relație indestructibilă cu fostul dictator, care l-a ajutat să-și trateze dependența de droguri. "Nimeni n-o să creadă când o să moară Maradona. Ar merita o statuie mare", l-a gratulat Fidel, care-l venera ca pe un "Che Guevara al sportului".

A refuzat să joace baseball în SUA!

Cel ce a schimbat 11 președinți americani era amator de sport. "Când am terminat liceul, eram sportiv, alpinist, un pasionat de arme și un student bun", mărturisea Fidel. Legenda spune că, înainte de Revoluția care l-a înlăturat pe Fulgencio Batista, Castro a fost la un pas să devină un jucător profesionist de baseball în SUA. Stângaciul lansator a refuzat să dea însă probe.

"Sportul nu-i un instrument politic în țara noastră, dar este o consecință a Revoluției cubaneze"
Fidel Castro, fost dictator al Cubei

"Nu ratez niciun meci olimpic la TV, de la haltere la taekwondo, de la ciclism la volei. Îmi place orice sport. De fapt, pentru sport trebuia să dau tot ce-aveam mai bun, și nu în politică"
Fidel Castro, fost dictator al Cubei

"Mafia s-a implicat pentru a face regulile la CIO. În interesul afacerii, au transformat Olimpiada, sportul și sportivii în simple târguri. Eu n-am cumpărat niciodată adversari sau arbitri"
Fidel Castro, fost dictator al Cubei

637 de atentatesau comploturi pentru a-l ucide au fost plănuite contra lui Castro. Fără succes

7 ore și 15 minutee cel mai lung discurs din istoria politicii: l-a ținut Fidel în fața Parlamentului cubanez, pe 24 februarie 1998

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  28 Noiembrie 2016, 07:44

Nu Fidel a fost eroul revolutiei cubaneze ci argentinianul Che Guevara. Fidel a subminat idealurile revolutiei cubaneze, apoi economia si tot asa. A fost un dictator iar patrimoniul uman cubanez de care delireaza Maradona e un popor sarac care n-a mai fost in stare de nicio schimbare nici macar dupa ce Fidel s-a retras de la conducere. Cuba e atractiva azi doar pentru faptul ca e o insula exotica in care timpul a ramas in loc si unde e greu sa vezi ceva ce aminteste de anii in care traim. Iar de asta a avut grija Fidel

fangigi
fangigi  •  27 Noiembrie 2016, 19:54

Un dictator criminal! Plumb sa-i fie tzarana!

haideusicfr
haideusicfr  •  27 Noiembrie 2016, 19:25

Armata cubaneza face defilari impresionante.Pentru ce a platit guvernul lui Castro aceasta armata ? Ca sa-l protejeze pe el! Ca nu are dusmani in zona. La fel cu vajnica armata romana . A tras in propriul popor.Pe care ,prin Constitutie avea obligatia sa-l apere.!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează