INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA GERMANIEI

SAARBRUCKEN - DUSSELDORF // VIDEO A apărat cinci penaltyuri pentru o calificare istorică! Prima echipă din liga a patra în semifinalele Cupei Germaniei

Daniel Batz, eroul celor de la Saarbrucken
Daniel Batz, eroul celor de la Saarbrucken

Articol de - Publicat miercuri, 04 martie 2020 10:50

Daniel Batz a fost eroul gazdelor, în meciul din Cupa Germaniei dintre Saarbrucken și Fortuna Dusseldorf. A salvat un 11 metri în minutul 83, apoi la departajare, încă patru: "Am încercat să scot tot ce mi s-a tras la poartă, dar nu-mi amintesc de un meci mai bun în carieră"

Continuă să se întâmple miracole în fotbal. Pentru prima oară în istoria Cupei Germaniei, o echipă de liga a patra (amatori) a ajuns în careul de aşi al competiţiei. După ce Magdeburg (2000-'01) şi Holstein Kiel (2011-'12) rataseră calificarea în semifinale, Saarbrucken, lider în Regionalliga Südwest, a scos din cursă o rivală din elită, Fortuna Dusseldorf, la capătul unui thriller memorabil, care a avut nevoie de prelungiri şi de 10 serii de penaltyuri (7-6). Şi care a făcut un erou din Daniel Batz, care a respins în total cinci lovituri de la 11 metri!

"Superlativele mă copleşesc"

Goalkeeperul de 29 de ani, cu doar un singur meci în Bundesliga (pentru Freiburg la 0-4 cu Dortmund în mai 2012), a amânat trimiterea jocului în prelungiri, opunându-se mai întâi execuţiei lui Hennings (83). "Doar am încercat să scot tot ceea ce mi s-a tras la poartă şi cred că m-am descurcat destul de bine. Sincer, nu pot să îmi amintesc de un meci mai bun făcut în carieră. Nu îmi vine să cred că noi, din divizia a patra, suntem în primele patru din Cupă! Superlativele mă copleşesc", a mărturisit Batz.

Batz, la loteria de la punctul cu var, a întors Fortuna de partea lui. Pe rând, Karaman, Stöger, Zimmermann şi Zanka Jørgensen, care egalase în minutul 90, nu l-au putut învinge. Nimeni în analele DFB Pokal nu mai reuşise o asemenea performanţă!

"E incredibil ce-a făcut. Nu-mi amintesc să mai fi apărat penaltyuri, dar probabil că ar fi scos totul. Urmează o zi în care uităm de fotbal după această calificare, iar de joi ne concentrăm pe meciul cu Walldorf"
Lukas Kwasniok, antrenor Saarbrucken

2.8 milioane de euroe premiul total încasat de la federaţie de Saarbrücken pentru parcursul de până acum

4 pase de golare Kianz Froese pentru Saarbrücken în această ediţie a Cupei, ultima la golul de marţi al lui Janicke. E primul amator care reuşeşte atâtea în DFB Pokal

Vezi și:

Liga din Germania a reacționat dur după incidentele de la Hoffenheim - Bayern: „Nu vom tolera astfel de derapaje!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează