INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Salvaţi soldatul Leo! » Argentinienii dau vina pe Barcelona pentru scăderea de formă subită al lui Messi

Căderea Barcelonei a coincis cu dispariția din joc a lui Messi, aruncat în aer aici de doi adversari în derbyul catalan // Foto: Guliver/GettyImages
Căderea Barcelonei a coincis cu dispariția din joc a lui Messi, aruncat în aer aici de doi adversari în derbyul catalan // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 19 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 aprilie 2014 23:08

Preluînd dictonul fostului preşedinte american J.F. Kennedy, ”nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci ce poţi face tu pentru ţară”, presa de la Buenos Aires caută explicaţiile crizei.

Argentinienii au intrat în panică. Messi e la pămînt cu doar două luni înaintea startului CM din Brazilia, după cele trei eşecuri la rînd suferite cu Barca într-o săptămînă. Fostul "Balon de Aur" pare un soldat rătăcit pe cîmpul de luptă între liniile inamicului. Şi părăsit de camarazi. "Să sperăm că se va salva", a titrat joi pe copertă cotidianul Ole, sugerînd că Leo a acordat prioritate turneului final în dauna Barcei.

Ziariştii merg pe teoria că echipa nu l-a ajutat deloc în clipele critice. "Există un dicton al lui Kennedy ce reprezintă perfect situaţia. Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci ce poţi face tu pentru ţară! Cînd a plecat Guardiola, Messi a luat Barca pe umeri, dar în octombrie corpul i-a zis «ajunge». Şi de-atunci a început să se gîndească la el, dacă n-a fost sprijinit de colegi", a acuzat Juan Pablos Varsky.

"M-a surprins şi sînt foarte îngrijorat. Atitudinea lui din ultimele meciuri nu a fost corectă. Se întîmplă ceva şi trebuie să fie grav", confirmă Pablo Giralt.

Acest sezon zbuciumat a contribuit din plin, pornind de la scandalul evaziunii fiscale şi terminînd cu accidentarea gravă care l-a ţinut pe margine două luni.

"Ceva grav se petrece cu Messi, niciodată nu l-am văzut atît de trist. Nu cred că se gîndeşte la bani ori la Mondial" (Juan Manuel Asensi, fost jucător Barcelona)

"Messi e apatic, nu mai are privirea aceea ucigaşă şi dă impresia că îi este indiferent dacă pierde sau cîştigă" (Pablo Giralt, ziarist Direct TV)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
valentino22
valentino22  •  19 Aprilie 2014, 23:59
Postat de sakazuke pe 19 Aprilie 2014, 17:48

scuza ca se rezerva pt mondial este de ras.....:)) pai daca nu esti in stare sa te motivezi si sa joci la nivel maxim un meci care este finala contra maximei rivale insemna ca ceva nu este in regula in capusorul lui ... si la un fotbalist conteaza mult sa joci bine inainte de un mondial sau european, vrei sa iti tii ritmul la acel turneu ,pai daca acum nu joaca si nu se antreneaza bine cand va fii in vara va forta si mai degraba atunci poate sa ii faca corpul o surpriza neplacuta.......

Si eu cred ca e ceva neinregula cu "bibilica". Poate are vre-un necaz in in familie...ceva personal.Atunci normal ca ii este indiferent daca pierde sau castiga...nu-i mai sta mintea la fotbal. Sau poate...ca are probleme cu "bibilica" in sensul ca a luat-o razna.Oricum el a avut probleme de mic(suspectat de autism).Asta e...Messi nu a fost niciodata suspectat ca e vre-un inteligent...si cand vorbeste in spaniola vorbeste cum ar vorbi un taran neaos de la noi.Daca nu e in stare sa se concentreze si sa isi adune gandurile cumva, sa se gandeasca numai la fotbal...eu zic ca nu il apuca 30 de ani jucand fotbal.

cornelisse
cornelisse  •  19 Aprilie 2014, 20:19
Postat de legend31 pe 19 Aprilie 2014, 19:11

pai tocmai..ca nu prea se comporta ca un domn..s-ar fi comportat ca un domn daca dadea totul, nu?..bine..poate totusi doar vorbim noi prostii si omul are o pasa proasta..pana la urma e cel mai probabil

Cand ceva te framanta puternic, cel mai adesea nu poti fi acelasi ca atunci cand nu ai niciun bai. Nu are de-a face cu a fi domn, pur si simplu, din anumite motive, la acest moment doar atat poate. Sigur ca Messi isi poate reveni, dar cred ca-si va reveni atunci cand isi va pune lucrurile sau gandurile in ordine. Imi doresc sa fie o pasa proasta de scurta durata si-mi doresc sa revina in forta in acelasi timp cu FC Barcelona, dar nu pot face decat sa asist la cele ce se vor intampla.

legend31
legend31  •  19 Aprilie 2014, 19:11
Postat de cornelisse pe 19 Aprilie 2014, 18:38

Eu cred ca-i altceva. Cred ca nu se mai simte bine in echipa. E ca si cum ceva ii spune ca trebuie sa plece, dar sta pe loc, blazat, cu gandul sa-si duca contractul pana la capat. Cu recunostinta pentru tot ce-a fost pana acum la Barcelona si cu onoare precum un domn din alte timpuri. Ca un sot care stie ca nu mai merge casnicia - nu conteaza motivele -, ramane la greu, dar cu o anumita tristete, c-o anumita insatisfactie. Sau, poate simte ca nu poate sa dea mai mult. Se intampla ceva si cred ca e ceva care-l macina puternic pe interior, ceva care-l face sa fie nefericit.

pai tocmai..ca nu prea se comporta ca un domn..s-ar fi comportat ca un domn daca dadea totul, nu?..bine..poate totusi doar vorbim noi prostii si omul are o pasa proasta..pana la urma e cel mai probabil

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close