INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRUSTRARE

Schimbari in Premier League!

Articol de GSP - Publicat joi, 07 februarie 2008 00:00

O decizie de neacceptat! Asa este considerata de catre suporteri propunerea formulata de oficialii federatiei engleze de fotbal care isi doresc o modificare in calendarul competitional al Premier League. In ce consta ea? Propunerea initiala este ca in campionat sa nu mai fie 38 de etape, ca pina acum, ci 39, ultima dintre runde urmind a se disputa in afara granitelor Marii Britanii. Desi nu a fost inca luata o decizie, fiecare dintre cele 20 de cluburi din primul esalon a fost de acord pentru purtarea negocierilor. Rezultatele inregistrate in cea de-a 39-a etapa a campionatului ar urma sa fie oficiale si vor conta pentru clasamentul final. “Ar fi mare pacat sa se intample asta. Cred ca nu avem nevoie de asa ceva in acest moment.” a declarat Jeremy Hunt, Secretar de Stat pentru Cultura, Media si Sport, in The Times.

Premier League are 38 de etape, dar cluburile engleze sint dispuse sa le extinda la 39. Nu oricum. Cele 10 partide ar urma sa se dispute numai in afara Angliei, iar orasele interesate ar urma sa liciteze pentru a putea organiza un meci. Disputele ar fi programate prin tragere la sorti, fara ca primele 5 clasate sa se poata intilni intre ele. Rezultatele ar fi luate in calcul la clasament. Preconizata cel mai devreme in sezonul 2010-2011, schimbarea are ratiuni financiare. Datorita interesului in strainatate pentru Premier League, drepturile TV ale intrecerii au devenit tot mai scumpe. Daca in 2001 erau de circa 250 de miluioane de euro anual, acum au ajuns la aproape un miliard, prin contractul scadent in 2010. Tari din Asia, Orientul Mijlociu si America de Nord ar fi primele dornice sa gazduiasca partide din campionatul englez.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (8)
 •  07 Februarie 2008, 21:31

@matei tu esti cumva matei de la bcr?

 •  07 Februarie 2008, 20:30

rex, tu ce faceai, ma, il sunai pe presedintele federatiei din anglia? baietii astia cauta informatii pentru tine, cap sec

 •  07 Februarie 2008, 19:10

bravo emanuel, bravo costel! asa se face ziaru la voi? stati pe net si traduceti site-uri straine (in cazul de fatza bbc)? asta poa sa faca orice elev de clasa a 6-a. nici macar nu precizati sursa... gainarilor!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează