INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FENERBAHCE

Se suspendă meciurile în Turcia? Fenerbahce cere oprirea campionatului după atacul armat de la Trabzon

Autocarul lui Fenerbahce
Autocarul lui Fenerbahce

Articol de - Publicat luni, 06 aprilie 2015 00:00

Fenerbahce aşteaptă întreruperea fotbalului în Turcia, după ce autocarul echipei a fost atacat la Trabzon.

"A fost un atac sîngeros, o tentativă de omor organizată împotriva clubului nostru. Opriţi campionatul!", cere campioana Turciei.

Hotărîrea se va da azi, într-o şedinţă extraordinară la federaţia din Istanbul. Totuşi, ministrul turc de Interne, Sebahattin Ozturk, susţine că "nu e nevoie de suspendarea competiţiilor".

Click aici pentru mai multe amănunte!

Antrenorul Kartal a scăpat

În autocar, chiar în spatele şoferului, dar pe un scaun mai înalt, era Ismail Kartal, antrenorul lui Fenerbahce. Însă nici unul din cele cinci gloanţe nu a pătruns prin parbriz atît de sus încît să-l lovească pe Kartal. "Mister a scăpat ca prin urechile acului", a mărturisit un jucător.

Poliţia a găsit o urmă

Deşi un jucător susţine că s-a tras dintr-o maşină ce venea din sens opus, poliţia are o altă variantă. Potrivit presei turce, s-ar fi descoperit urme de armă într-un copac de la marginea autostrăzii. Foarte aproape de acel loc e o pădure. Cercetată acum la milimetru de poliţişti.

Kuyt: "Încă tremur. Plîng şi nu mă pot opri"

Dirk Kuyt, 34 de ani, nu era în autocar. Accidentat, n-a fost oprit în lot pentru această deplasare. Cînd a aflat, nu-i venea să creadă. "De-abia stau în picioare. Încă tremur. Plîng şi nu mă pot opri. Vreau să fiu calm, să-mi scot din minte lucrurile rele, urîte, dar mi-e imposibil", a declarat atacantul olandez.

"Nu i-a fost afectat creierul"

Şoferul Ufuk Kiran a avut noroc. "A suferit o fractură între pomete şi osul temporal. În această zonă a pătruns glonţul", a declarat Abdulkadir Gunduz, doctor la Universitatea Tehnică Karadeniz din Trabzon, secţia Medicină de Urgenţă. "Şansa lui a fost că nu i-a fost afectat creierul".

Experienţa lui Van Hooijdonk

Batavul în vîrstă de 45 de ani a jucat două sezoane la Fenerbahce, între 2003 şi 2005. "Şi eu am trecut prin aşa ceva. În 2004, în acelaşi loc, tot pe drumul de la Rize la Trabzon, am fost atacaţi cu cărămizi", a dezvăluit Pierre van Hooijdonk. "A fost cea mai înfricoşătoare experienţă din viaţa mea. Aproape am căzut cu autocarul în Marea Neagră". A încheiat: "Ce va urma? Ce vor mai face teroriştii fotbalului?".

Rivalitatea Trabzon - Fener a erupt în 2011

Cele două tabere erau rivale şi în trecut, dar "ura de moarte" a apărut după 2011. Cînd Fenerbahce a cucerit titlul de campioană depăşind-o pe Trabzon la meciuri directe (era egalitate de puncte). Ulterior, s-a dovedit că Fener făcuse mai multe blaturi în acel sezon. Şi totuşi, deşi exclusă 2 ani din cupele europene, nu i-a fost luat titlul. Iar Trabzon a rămas pe locul 2. De atunci, ultraşii lui Trabzon nu se gîndesc decît la răzbunare.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
bamse1901
bamse1901  •  06 Aprilie 2015, 13:21

uite asa vine Lucescu la nationala

Vezi toate comentariile (1)
Comentează