INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ZAMBIA

Selecționer de Mondiale acuzat de abuzuri sexuale: „Dacă el vrea să facă sex cu cineva, tu trebuie să accepți”

Zambia versus Germania la Cupa Mondială, foto: Imago
Zambia versus Germania la Cupa Mondială, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 11:41 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 12:08

Selecționerul Bruce Mwape (63 de ani) e cercetat de Federația din Zambia, după ce mai multe eleve ale sale s-au plâns de comportamentul lui. „Dacă el vrea să facă sex cu cineva, tu trebuie să accepți”, a mărturisit pentru The Guardian una dintre victime. 

E scandal la una dintre participantele la Cupa Mondială feminină, care va începe la sfârșitul lunii. Selecționerul Zambiei a fost acuzat de mai multe jucătoare pentru comportamentul său nepotrivit. Bruce Mwape obișnuiește să abuzeze sexual de elevele sale, fără ca nimeni din afara federației să știe sau să ia măsuri împotriva lui. „The Guardian" a vorbit cu mai multe fotbaliste, care, sub protecția anonimatului, au povestit despre practicile de la reprezentativa africană.

„Clovnul a evadat! Opriți clovnul!” » Daniel Niculae, ripostă explozivă la miezul nopții, după ce Șumudică l-a acuzat că era „cu carafele de vin pe masă”
RAPID
„Clovnul a evadat! Opriți clovnul!” » Daniel Niculae, ripostă explozivă la miezul nopții, după ce Șumudică l-a acuzat că era „cu carafele de vin pe masă”

Doi selecționeri anchetați de FAZ din septembrie

Bruce Mwape a fost numit la cârma selecționatei Zambiei în mai 2018 și de-atunci echipa a crescut ca joc și a făcut și performanță, dovadă fiind calificarea în premieră la un turneu final de CM. 

Federația din Zambia (FAZ) știa încă din septembrie 2022 despre aceste lucruri și a deschis anchetă privind abuzurile sexuale ale antrenorului, dar atât timp cât acesta a avut rezultate, acuzațiile au rămas fără consecințe. În aceeași anchetă a fost cercetat și Kaluba Kangwa, selecționerul naționalei U17, tot pentru comportament sexual nepotrivit.

Selecționer de Mondiale acuzat de abuzuri sexuale: „Dacă el vrea să facă sex cu cineva, tu trebuie să accepți”
Bruce Mwape, foto: Imago

Federația zambiană a închis ochii la abuzuri!

„Dacă el vrea să facă sex cu cineva, tu trebuie să accepți", a dezvăluit una dintre jucătoare. „Este ceva normal ca antrenorul să se culce cu jucătoarele", a confirmat o a doua elevă a lui Bruce Mwape. O sursă a tabloidului susține că victimele au primit chiar amenințări că vor fi aspru pedepsite dacă nu păstrează tăcerea: „Dacă cineva îndrăznea să vorbească despre ceea ce se întâmplă, atunci risca să suporte consecințele. Era sancționată de selecționer". 

Federația a închis ochii la aceste abuzuri, pentru că Mwape a făcut naționala să progreseze mult și „avea nevoie să arate autorităților publice că Federația are succes și o imagine bună. Dar în spatele scenei, situația mirosea urât", a completat o alăt jucătoare.

A fost informată poliția și s-a aflat și la FIFA

Andrew Kamanga, președintele FAZ, a declarat că o investigație este în curs și se cooperează cu poliția: „Dacă se dovedește că toate aceste acuzații sunt întemeiate, vom apela la sancțiuni, pentru că avem regulamente și legi care să ne permită. Preferăm ca ancheta să fie făcută de o organizație independentă ca FIFA". Și secretarul general al FAZ a întărit: „Chiar dacă nu avem nicio reclamație oficială, acuzațiile sunt foarte grave și a deschis și Federația o procedură disciplinară".

Citește și: 

Încă 16 luni de suspendare pentru Andrea Agnelli » Fostul președinte al lui Juventus a ajuns în total la o pedeapsă de 40 de luni!

Ofertă XXL pentru Bernardo Silva » Al-Hilal îl tentează pe starul lui Manchester City cu un contract de nerefuzat

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (2)
maradona79
maradona79  •  11 Iulie 2023, 13:38

Seamana cu Bruce Willis, doar ca e negru si are burta.

maradona79
maradona79  •  11 Iulie 2023, 13:36

Edi Iordanescu ii abuzeaza constant pe iubitorii fotbalului din Romania prin jocul prestat de Nationala si nimeni nu se sesizeaza.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează