INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Campioana en-titre, eliminată de la Cupa Africii! Coasta de Fildeș s-a calificat în „sferturi” după loviturile de departajare

Senegal - Coasta de Fildeș, foto: facebook France 24
Senegal - Coasta de Fildeș, foto: facebook France 24

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 09:44 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 09:56

Senegal și Coasta de Fildeș au oferit un meci dramatic în optimile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni.

Campioana en-titre, Senegal, a condus tot meciul datorită golului înscris de Habib Diallo (28 de ani) în minutul 4, dar nu a reușit să mențină avantajul până la final.

Nu s-a văzut la TV » Primul lucru pe care l-a făcut Adrian Mutu după CFR Cluj - Voluntari
CFR CLUJ - VOLUNTARI
Nu s-a văzut la TV » Primul lucru pe care l-a făcut Adrian Mutu după CFR Cluj - Voluntari

Un penalty a făcut diferența în Senegal - Coasta de Fildeș

Cu 5 minute înainte de final, Franck Kessie (27 de ani), jucătorul lui Al Ahli, a egalat pentru Coasta de Fildeș după o lovitură de la 11 metri și a trimis partida din optimile Cupei Africii pe Națiuni în prelungiri. 

Nu s-a mai înscris, iar partida s-a terminat 1-1, după 120 de minute, și s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 metri. Moussa Niakhate (27 de ani), fundașul Senegalului a ratat al treilea penalty executat de naționala sa, după o minge pe care a trimis-o în bară.

Coasta de Fildeș nu a ratat nicio lovitură de la 11 metri și s-a impus cu 5-4. Senegal, campioana en-titre, a fost eliminată prematur din competiție.

Capul Verde a trecut de Mauritania la limită în celălalt meci al serii. Ryan Mendes (34 de ani) a înscris unicul gol al partidei în minutul 88, din penalty.

Astăzi se joacă Mali - Burkina Faso (19:00) și Maroc - Africa de Sud (22:00), ultimele două partide din optimile Cupei Africii pe Națiuni. Coasta de Fildeș va juca în sferturi cu câștigătoarea dintre Mali și Burkina Faso, în timp ce Capul Verde va juca cu Maroc sau Africa de Sud.

Se știu două sferturi de finală până acum. Nigeria o va întâlni pe Angola, iar DR Congo se va lupta cu Guinea pentru un loc în semifinalele Cupei Africii pe Națiuni.

Citește și alte știri:

L-au „tocat” pe Șumudică în direct: „Încet la minte, complet caraghios” + Antrenorul, anunț major în conferință: „Mă vor critica în România, dar o spun”

O campioană din Europa lucrează la transferul lui Răzvan Marin: „În vârful listei priorităților”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează