INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Sepp Blatter are cale liberă spre un nou mandat » Şi-a anihilat adversarii!

Blatter e în fruntea forului mondial din 1998, cînd i-a urmat lui Joao Havelange
Foto: Reuters
Blatter e în fruntea forului mondial din 1998, cînd i-a urmat lui Joao Havelange Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 29 mai 2011 21:51

Bossul FIFA a avut grijă ca Bin Hammam, fostul contracandidat la şefie, şi Jack Warner să nici nu poată vota la scrutinul de poimîine. I-a suspendat

Sepp Blatter poate sta liniştit. Mohamed Bin Hammam nu-i va sta în cale în nici un fel în drumul spre un nou mandat în fruntea FIFA. Retras oricum din cursă, după anunţul făcut public ieri dimineaţă, preşedintele Confederaţiei Asiatice a fost pedepsit aseară de Comisia de Etică (CE) a forului mondial, care l-a suspendat din funcţia de membru al Comitetului Executiv FIFA.

CE i-a audiat pe Bin Hamam şi pe vicepreşedintele FIFA, Jack Warner, într-un caz de corupţie din 11 mai. Dată la care aceştia le-ar fi dat cîte 40.000 de dolari SUA unor oficiali din Insulele Caraibe pentru a-l vota pe Hammam, miercuri, la Congresul FIFA.

La final, preşedintele Comisiei, namibianul Pedrus Damaseb, a anunţat că împotriva lor se va deschide o anchetă: "Iar pînă la finalizarea acesteia, domnii Bin Hammam şi Warner sînt excluşi temporar din toate activităţile fotbalistice". Deci nu vor putea vota împotriva actualului preşedinte la alegerile de miercuri.

Acuzat şi el că ar fi ştiut de plăţile respective, dar n-a întreprins nimic, Blatter a fost absolvit de orice vină. Comisia a ajuns la concluzia că elveţianul "a sesizat mai departe organele competente despre tot ceea ce ştia".


"Sîntem satisfăcuţi că vom avea o anchetă în cadrul căreia vor trebui date nişte răspunsuri"
Pedrus Damaseb, preşedinte Comsia de Etică FIFA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ciupi0812
ciupi0812  •  30 Mai 2011, 06:07

pe asta doar mitica il poate pune la coltz.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close