INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Sepp Blatter, atenţie la biciclete! » În sfîrşit un contracandidat redutabil la preşedinţia FIFA: Michael van Praag

Michael van Praag, stînga, e susținut și de prietenul Johan Cruyff
Michael van Praag, stînga, e susținut și de prietenul Johan Cruyff

Articol de - Publicat miercuri, 28 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 27 ianuarie 2015 21:47

Van Praag, 67 de ani, a fost singurul care l-a criticat pe elveţian la ultimul congres al forului mondial, ţinut la Sao Paulo înaintea CM 2014.

" UEFA vrea să scape de mine, dar n-are curajul să mă înfrunte", afirma deunăzi Sepp Blatter. S-a înşelat! La nici 24 de ore de la interviul acordat CNN, forul continental i-a "servit" elveţianului (78 ani) un  contracandidat pe măsură la preşedinţia FIFA: Michael van Praag, 67 de ani, şeful Federaţiei olandeze şi vicepreşedinte UEFA.

Fiul fostului conducător al legendarului Ajax din anii '70, Van Praag este şi cel mai contondent dintre contestatarii lui Blatter. La ultimul Congres FIFA, ţinut la Sao Paulo înaintea Mondialului 2014, oficialul olandez a fost singurul care s-a ridicat în picioare şi i-a cerut acestuia să se dea la o parte: "Domnule preşedinte, n-am nimic personal cu dumneavoastră. Dar, pentru binele fotbalului, e timpul să renunţaţi".

Argumentele olandezului: "De cîţiva ani, reputaţia FIFA e grav afectată de corupţie şi de alte scandaluri. Poate că nu sînteţi direct vinovat, dar, în calitate de preşedinte executiv, responsabilitatea vă aparţine". În mai, Van Praag va încerca să-l împiedice pe Blatter să obţină un al 5-lea mandat în fruntea forului mondial.

Şi ei candidează
În afara lui Van Praag, pe lista contracandidaţilor lui Blatter se mai află Jerome Champagne (56 ani), fost funcţionar FIFA, prinţul iordanian Ali Bin Husein (39 ani), vicepreşedinte FIFA, şi fostul internaţional francez David Ginola (48 ani). Ultimul e susţinut de casa de pariuri britanică Paddy Power, care-l sponsorizează cu 300.000 de euro.

17 ani sînt de cînd Sepp Blatter se află în fruntea FIFA

29 mai e data alegerilor pentru preşedinţia forului mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
danmarius
danmarius  •  28 Ianuarie 2015, 10:40

wow, ce imagine. Chiar a venit momentul sa dispara Blatistul, niciun dictator n-a rezistat pana la urma.

vladutz13
vladutz13  •  28 Ianuarie 2015, 09:51

Desi e probabil cel mai bun candidat, cred ca are si cele mai mici sanse.... in momentul in care Fiji are vot egal cu Franta la alegeri ce sanse sunt sa nu se aleaga pe pile/mite/popularitate??

Vezi toate comentariile (2)
Comentează