INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Sepp Blatter, campanie agresivă pentru al cincilea mandat: ”FIFA e mai presus ca religia”

Aflat din 1998 la președinția FIFA, Sepp Blatter nu vrea să renunțe la putere // Foto: Reuters
Aflat din 1998 la președinția FIFA, Sepp Blatter nu vrea să renunțe la putere // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 25 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 martie 2015 22:15

Numărul 1 al forului mondial a declarat în săptămînalul elveţian Sonntags-Zeitung că ”FIFA este mai influentă decît toate ţările prin emoţiile pozitive, care eliberează”.

Sepp Blatter s-a lansat în cursa pentru alegerile prezidenţiale la FIFA folosind un discurs foarte agresiv. În tentativa de a obţine al cincilea mandat, elveţianul de 79 de ani a supralicitat puterea forumului suprem fotbalistic: "FIFA este mai influentă decît toate ţările lumii şi ca orice religie, prin emoţiile pozitive, care eliberează", a declarat Blatter, într-un interviu apărut în Sonntags-Zeitung.

Şeful de la Zurich a anunţat că nu se simte bătrîn pentru a conduce: "Trebuie să facem totul să creştem credibilitatea FIFA. Eu cred în Dumnezeu şi în mine şi de aceea pot să-mi îndeplinesc atribuţiunile indiferent de vîrstă".

Blatter a îndemnat la evitarea unui boicot al participantelor la CM 2018 din Rusia, din cauza războiului cu Ucraina, "pentru că politicul n-are ce căuta în fotbal".

"Noi mişcăm masele şi vrem să folosim această putere pentru a crea mai multă pace, dreptate şi sănătate în lume" (Sepp Blatter, preşedinte FIFA)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
cristid.
cristid.  •  25 Martie 2015, 12:56

Puterea corupe, iar puterea absoluta corupe absolut. Blatter deja se crede Dumnezeu. FIFA = UEFA = MAFIA

red77
red77  •  25 Martie 2015, 09:19

bah moshule nu ataca religia ca se fac slujbe de afurisenie prin cine stie ce biserici de pe la noi ! :)))))) ca la noi ce scoala frate , ca sanatate , ce cultura , trebuiesc biserici daca se poate la fiecare colt de strada si catedrala de 1 000 000 000 ( un miliard ) de euro ! tara are nevoie de oameni ingraditi intelectual

Vezi toate comentariile (2)
Comentează