INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

Sergio Ramos, forțat să se retragă de la naționala Spaniei! Comentariu acid: „Meritam mai mult de atât! Mă uit cu invidie la Messi, Modric și Pepe”

Sergio Ramos/ foto Imago Images
Sergio Ramos/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2023 19:23 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 20:26

Sergio Ramos (36 de ani), fundașul central de la PSG, a anunțat că se retrage din naționala Spaniei.

Anunțul legendei spaniole a venit după un apel primit de la selecționerul Luis de la Fuente. Antrenorul i-a transmis lui Ramos că nu se va mai baza pe el, indiferent de forma sportivă.

Sergio Ramos este jucătorul cu cele mai multe meciuri în tricoul naționalei Spaniei, 180.

CFR Cluj - Lazio 0-0 »  CFR Cluj e OUT din Conference League! Lazio a jucat fără chef, dar campioana n-a avut șut pe poartă
CFR CLUJ - LAZIO 0-0
CFR Cluj - Lazio 0-0 » CFR Cluj e OUT din Conference League! Lazio a jucat fără chef, dar campioana n-a avut șut pe poartă

Sergio Ramos și-a anunțat retragerea de la naționala Spaniei

„A sosit timpul. Timpul să îmi iau rămas bun de la echipa națională, de la «La Roja». În această dimineață am primit un telefon de la selecționerul al echipei naționale, care mi-a spus că nu contează și că nu va conta pe mine, indiferent de nivelul la care voi evolua sau ce voi face în cariera mea. 

Cu regret, acesta este sfârșitul unui drum care speram să fie mai lung și să nu se încheie cu un gust amar. Finalul să fie la înălțimea tuturor succeselor pe care le-am obținut cu La Roja”, și-a început Sergio Ramos scrisoarea de adio de la națională, potrivit Marca.

Sergio Ramos: „Mă uit cu invidie și admirație la Messi, Modric și Pepe”

Sincer, cred că meritam să aleg eu cum se va încheia acest drum sau să se oprească pentru că evoluțiile mele nu mai erau la nivelul naționalei noastre. Nu din cauza vârstei mele sau a altor motive pe care, deși nu le-am auzit direct, le-am simțit.

Vârsta nu este calitate, nici defect, este doar un număr care nu e legat de performanțe sau abilități. Mă uit cu admirație și invidie la Modric, Messi, Pepe. Sunt esența valorilor, meritocrației și dreptății în fotbal. Din nefericire, nu voi avea aceeași soartă, pentru că fotbalul nu e întotdeauna drept, iar în fotbal nu este mereu vorba despre fotbal”, a adăugat Ramos.

Acesta și-a încheiat scrisoarea deschisă astfel: „Trebuie să accept această situație. Deși sunt trist, scriu acest mesaj cu capul sus și recunoscător pentru toți acești ani și pentru sprijinul vostru. Rămân cu momente de neuitat, cu toate trofeele pentru care am luptat și ne-am bucurat împreună și cu mândria enormă pe care o simt pentru că sunt jucătorul cu cele mai multe selecții din istoria Spaniei.

Emblema, tricoul și fanii, voi toți, m-ați făcut un om fericit. Voi continua să-mi susțin țara cu pasiunea unui om care a fost atât de norocos încât și-a reprezentat țara în 180 de rânduri. Mulțumiri din suflet pentru toți cei care au crezut în mine!”.

Cariera lui Sergio Ramos la naționala Spaniei, în cifre:

  • 180 de meciuri jucate
  • Un Campionat Mondial câștigat (2010)
  • Două Campionate Europene câștigate (2008, 2012)
  • 23 de goluri marcate

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cum va arăta noul Mondial al Cluburilor în varianta XXL » 4 dintre cele 32 de echipe au calificarea asigurată

Deținătorul drepturilor TV ale Ligii Campionilor, scuze publice după Liverpool - Real Madrid » Ce s-a putut auzi în direct

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  24 Februarie 2023, 01:11

Bataie de joc ce au facut Luis Enrique si actualul selectioner si probabil unii de la conducerea federatiei spaniole de fotbal...sa il convoci la cupa mondiala pe Garcia care este rezerva la Barcelona(si nu are si nici nu o sa aiba nici macar 20% din valoarea lui Ramos) si sa nu il convoci pe Ramos care este cel mai bun fundas central din istoria Spaniei,un lider adevarat si recordmenul de selectii si inca un jucator de top...

DMA87
DMA87  •  23 Februarie 2023, 21:41

Și cariera lui la nivel de club e terminată. Din vară, va semna probabil in țările arabe sau in America.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează