INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Și italienii vor modifica formatul Supercupei din sezonul viitor, atrași de premiile generoase ale saudiților

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 19:47 / Actualizat marti, 14 martie 2023 22:32

Începând cu ediția 2024, a treia competiție internă peninsulară nu va mai fi numai o simplă finală, între câștigătoarea titlului și cea a Cupei, disputată fie în țară, fie în străinătate.

Interes sporit pentru locul 2

Noul format prevede extinderea la un turneu cu patru semifinaliste, care se vor înfrunta în Arabia Saudită. Se vor califica primele două clasate în Serie A și finalistele Cupei. Modelul a fost introdus de spanioli, pentru mai mult interes, dar și bani mulți câștigați de participante (premii mari oferite de șeici!), motiv pentru care au primit multe critici din cauza alegerii controversatei gazde asiatice. În acest fel, crește și miza de a fi vicecampioană, care are din start asigurat un bonus de participare.

Patru din următoarele șase ediții în Arabia Saudită!

”Patru dintre următoarele şase ediţii ale evenimentului, inclusiv cele din 2024 şi 2025, se vor juca în Arabia Saudită”, a anunţat Liga Serie A. Această țară a găzduit deja 3 ediţii ale Supercupei Italiei începând din 2018. La recenta ediție, găzduită de ”King Fahd International” din Riad, trofeul a fost adjudecat acum aproape două luni de Inter, care a depășit clar campioana en-titre Milan, cu 3-0 (goluri Dimarco, Džeko și Lautaro Martinez).

Federația Spaniolă de Fotbal primește 40 de milioane de euro pentru ca meciurile din Supercupă să se dispute la Riad.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează