INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - ROMÂNIA

SPANIA - ROMÂNIA // Vicente del Bosque, despre secretul celei mai bune perioade din istoria Spaniei: „Am avut doar mijlocași în echipă”

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 12:45

Vicente del Bosque (68 de ani) nu a impus formula lui şi a explicat de ce Furia Roja a dominat lumea: „În 2012 am fost campioni europeni cu o trupă de mijlocaşi. Nu aveam atacanţi şi, practic, nici fundaşi"

  • Spania - România, ultimul meci din preliminariile EURO 2020, se joacă luni, de la 21:45. Partida e liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Pro TV

Tiki-taka a fost trendul consacrat cu mare succes în fotbal de Spania, dublă campioană europeană şi regină a lumii. Vicente del Bosque explică însă în Marca faptul că modelul n-a fost impus şi s-a născut în teren şi la antrenamente: „Nu se poate dicta nimic prin decret. Într-un fel ori în altul, orice e valabil. Nu există un stil să joci bine şi să câştigi. La naţionala noastră fotbalul axat pe posesie a dat rezultate".

„Dacă nu triumfam în 2010, nu ajungeam aici"

Antrenorul în vârstă de 68 de ani a dezvăluit şi cum a reuşit: „Am format un stil în funcţie de jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie şi nu după cum voia selecţionerul. În 2012 am luat titlul european cu o echipă formată din mijlocaşi. Nu aveam atacanţi şi, practic, nici apărători! Sigur că şi lui Jordi Alba i-a plăcut să joace în linia de mijloc. Iar la Mondialul sud-african le-am atins coarda sensibilă jucătorilor, spunându-le că mulţi copii se vor uita la ei şi poate se vor apuca de fotbal. Dacă n-am fi câştigat atunci, Spania nu ar fi ajuns acum aici".

2012este anul în care Del Bosque a fost ales cel mai bun antrenor din lume; a condus opt ani Spania, cucerind două trofee: un campionat mondial (2010) și un campionat european (2012)

114 meciuria stat Vicente del Bosque pe banca tehnică a Spaniei, înregistrând 87 de victorii, 10 egaluri şi 17 eşecuri, golaveraj 254-79

VEZI ȘI:

SPANIA - ROMÂNIA // VIDEO Corespondență GSP din Madrid » Contra schimbă sistemul și jumătate de echipă: 5 nume noi, printre care Ianis și Răzvan Marin

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
polilula
polilula  •  18 Noiembrie 2019, 16:22

1 Campionat European a câștigat Del Bosque, cel din 2008 fost câștigat de echipa condusa de Luis Aragones

Vezi toate comentariile (1)
Comentează