INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Stilul Jose » Ajuns la Real, Mourinho a rămas tot "The Special One"

Articol de - Publicat joi, 26 august 2010 00:00

Mourinho a plecat la Real, dar nu s-a schimbat. Se ridică pe sine însuşi în slăvi, "tot eu sînt The Special One", şi mătură pe jos cu rivalii.

Modestia nu e punctul forte al lui Jose Mourinho. Pe val după ce-a luat Liga cu Inter şi apoi şi-a văzut un alt vis cu ochii, acela de a o antrena pe Real Madrid, portughezul n-a scăpat ocazia de a se ridica pe sine însuşi în slăvi: "Sînt eu în continuare The Special One? Desigur. Şi e bine aşa. Dacă ar mai fi existat unul ca mine era şi mai bine pentru cluburi".

Deşi abia a venit la Madrid, el e convins că poate cîştiga Liga în 2010-2011: "Lumea spunea că e imposibil să iau acest trofeu cu Inter. De cînd nu-l mai cîştigaseră? De peste 40 de ani. Dar eu am o metodă de a trezi din somn uriaşii. De aceea şi am succes. Inter dormea cînd am ajuns eu acolo şi am trezit-o".

Săgeţi otrăvite
Însă Mourinho n-ar fi Mourinho dacă n-ar trimite ici-colo şi cîte-o săgeată otrăvită. N-a scăpat nici acum ocazia de a-şi "înţepa" rivalii mai vechi sau mai noi. Dacă deunăzi s-a luat de Rafa Benitez, "nu trebuie să se obosească la Inter, i-am lăsat echipa gata făcută", ieri i-a pus la zid pe Arsene Wenger, pe selecţionerul Angliei, Fabio Capello, şi a desfiinţat pur şi simplu clubul Liverpool, compătimindu-l pe Gerrard că a rămas acolo.

Despre Capello: "E un loser"
Antrenorul Realului crede că Fabio Capello nu e potrivit pentru "naţionala" Angliei: "Nu ştie decît să ţipe la jucători. Asta e singura lui relaţie cu ei şi nu se poate schimba. Aşa proceda şi la Madrid, puteţi întreba. Capello nu-şi cunoaşte jucătorii, lor le e frică de el şi nu pot juca pentru el. Ei au nevoie de o strategie clară, nu de incertitudini, cum s-a întîmplat la Mondial. Anglia e într-o mare încurcătură şi asta-i numai vina managerului. Mare ruşine".

Despre Wenger: "Nu se lipeşte la titlu"

Vorbind despre lupta la titlu în  Anglia, Mourinho spune că Arsene Wenger, duşmanul său din vremea cînd o antrena pe Chelsea (2004-2007), n-are nici o şansă cu Arsenal. "Mi se pare fantastic că Arsene a semnat un nou contract. An de an e pe aproape, dar niciodată nu cîştigă. Şi vine mereu cu aceeaşi scuză: <Avem o echipă tînără>. Păi, acei jucători care erau într-adevăr tineri odată, Fabregas, Clichy, Song, Sagna, nu mai sînt nişte copii. Au acum 25, 26 sau 27 de ani".

Despre Liverpool: "Păcat că Gerrard stă la ei"
Mourinho pretinde că nu s-ar duce în ruptul capului la Liverpool: "Eu, acolo? Niciodată! Ştiu şi de ce n-aş putea lucra la ei, dar nu vă pot spune". Îl compătimeşte însă pe căpitanul "cormoranilor", Steven Gerrard, jucător pe care a vrut să-l ia şi la Chelsea, şi la Inter: "Nu ştiu de ce stă el la Liverpool. Probabil e un tip foarte loial. Totuşi, nu e clubul potrivit pentru el şi nu va mai cîştiga acolo nici un trofeu".

Despre City: "Domină piaţa"
Antrenorul Realului a admis că singurul club cu care "galacticii" nu pot concura momentan pe piaţa transferurilor e Manchester City. "E greu să te baţi cu City pentru un jucător. Au foarte mulţi bani şi domină efectiv piaţa. Noi l-am vrut pe Kolarov, dar ei au pus mai mulţi bani pe masă şi l-au luat". Mourinho o vede pe adversara Timişoarei în Europa League drept candidată la titlu în Anglia: "Chelsea, Manchester United şi City sînt principalele favorite".

Zenga atacat cu o petardă
ANTRENORI. Episod şocant trăit de Walter Zenga (foto) în Arabia Saudită. Antrenorul lui Al Nasr a fost luat la ţintă marţi seară cu o petardă aruncată din tribună, care a explodat foarte aproape de el, în timpul meciului din deplasare cu nou promovata Al Taawon (2-2), pregătită de Gigi Mulţescu. Italianul, care îi are elevi pe Ovidiu Petre şi Cociş (integralişti), s-a prăbuşit pe gazon şi a avut nevoie de intervenţia urgentă a medicilor. Al Nasr este lider după 3 etape, cu 7 puncte.

Juventus îl ia pe Di Natale
ITALIA. Juve se întăreşte cu Di Natale (32 de ani), golgeterul ultimei ediţii din Serie A, şi va plăti 6,5 milioane de euro pentru atacantul lui Udinese. Tot ieri s-a oficializat transferul lui Aquilani, împrumutat de la Liverpool şi cu opţiune de cumpărare pentru 16 milioane de euro. Următoarea lovitură poate fi fundaşul stînga spaniol Capdevila, pentru care torinezii i-ar achita 10 milioane lui Villarreal sau l-ar da la schimb pe Grosso. În schimb, sînt pe picior de plecare Diego, ofertat de Wolfsburg cu 20 de milioane, şi Trezeguet, curtat de Hercules.

Milionarul Domenech
FRANŢA. Raymond Domenech nu va ieşi deloc în pierdere după scandalul de la CM 2010. Potrivit presei franceze, fostul selecţioner al "cocoşilor" se va alege cu o sumă între 1,5 milioane şi 2 milioane de euro ca despăgubire pentru că federaţia i-a reziliat contractul. Altfel, noul antrenor al Franţei, Laurent Blanc, a dat semnale că va conta pe Abidal pentru debutul în preliminariile CE 2012, trimiţîndu-i deja o telegramă de convocare la Barcelona.

Ieftin ca Braga
LIGA CAMPIONILOR. Braga a dat marea lovitură a play-off-ului, reuşind să o elimine pe FC Sevilla. Vicecampioana Portugaliei i-a bătut şi în deplasare pe spanioli (4-3) şi a ajuns în premieră în grupele Ligii. Lima a realizat un hat-trick în jumătate de oră pentru trupa lui Domingos Paciencia, deşi a intrat în minutul 55, al patrulea gol fiind semnat de Matheus. Braga a terminat sezonul trecut pe locul 2, lăsînd-o în afara Ligii pe FC Porto.

"Cocoşi" dopaţi?
FRANŢA. ZIDANE şi Deschamps sînt acuzaţi de un fost medic al "naţionalei" Franţei că ar fi evoluat dopaţi la CM 1998, unde au ieşit campioni. "Analizele de sînge au arătat anomalii, mai ales la jucătorii din campionatul Italiei. E de notorietate că la Juventus erau astfel de practici la limită", afirmă Jean-Pierre Paclet în cartea "Implozia", care apare astăzi. Medicul recunoaşte şi că ar fi fost obligat să ascundă informaţiile: "În final a cîştigat statul".

Stadion devastat
EUROPA LEAGUE. AEK Atena ar fi trebuit să joace returul play-offului cu Dundee United (1-0 în tur), de mîine, pe stadionul rivalei Panionios, deoarece la arena proprie se schimbă gazonul. Nmai că suporterii acesteia din urmă nu concep aşa ceva. Şi, ca să nu se întîmple, au distrus porţile, băncile de rezerve şi suprafaţa de joc.

Atacat de colegi
ANGLIA. Coechipierii de la Liverpool i-au reproşat lui Javier Mascherano că a refuzat să joace în derby-ul cu Manchester City (0-3). Înaintea meciului, argentinianul i-a cerut managerului Roy Hodgson să-l scoată din echipă pe motiv că nu-i stă capul la joc din cauza tergiversării transferului său la Barcelona.

- GEREMI a ajuns în Grecia. Mijlocaşul camerunez de 31 de ani, fost la Chelsea şi la Real Madrid, a semnat un contract pe două sezoane cu Larissa.
- LIVERPOOL îl vrea pe Ben Arfa. "France Football" susţine că jucătorul lui Marseille, curtat şi de Bremen şi Hoffenheim, a fost văzut marţi seară la sediul clubului englez.
- KUYT face presiuni ca să plece la Inter. Liverpool cere 20 de milioane de euro pentru extrema olandeză, dar italienii nu oferă decît jumătate din sumă plus ghanezul Muntari.
- LOBONŢ ar putea scăpa de un concurent pentru postul de rezervă la Roma. Doni e cerut la Benfica şi portarul brazilian aşteaptă o ofertă oficială de la campioana Portugaliei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
the_real_punisher
the_real_punisher  •  28 August 2010, 18:21

Cea mai tare a fost aia cu suporterii lui AEK. :)) Anu' asta toata lumea e cu ochii pe camp. spaniei . Sarcasticul Mou & white millionaires Vs. tiki taka. Merg pe Barca :)

clau1981
clau1981  •  28 August 2010, 15:29
Postat de sorin_steaua pe 26 August 2010, 07:01

Mourihno o va suge anu' asta la real , Barca e favorita ...sunt curios ce-o sa zica cand o sa piatda campionatul? ce scuza o sa gaseasca?

chiar crezi ca o sa piarda campionatul??? gresit prietene...

sorin_steaua
sorin_steaua  •  26 August 2010, 07:01

Mourihno o va suge anu' asta la real , Barca e favorita ...sunt curios ce-o sa zica cand o sa piatda campionatul? ce scuza o sa gaseasca?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează