INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

”Sugar Ray Costa” » Pentru a-și controla mai bine temperamentul, Diego Costa ia lecții de box!

foto: as.com
foto: as.com

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2018 10:40

Diego Costa, atacantul lui Atletico Madrid, a făcut șase ședințe de câte 90 de minute, în sala al cărei patron e și colegul Torres. ”Boxul e un complement bun pentru fotbal”, explică preparatorul fizic al echipei madrilene.

100 de zilea fost planul de recuperare a condiției fizice urmat de Diego Costa, după cele 3 luni de vacanță forțată impuse la Chelsea

Atenție, fundași! Diego Costa s-a apucat și de box. Atacantul alungat de Conte de la Chelsea s-a întors mai motivat ca niciodată la Atletico. Preparatorul fizic al clubului a ales să-l facă să piardă în ring cele 10 kg puse în vacanță. "Boxul îl va face un atacant mai bun. Diego e la fel de competitiv ca în teren", a dezvăluit, pentru AS, Óscar Ortega del Río, "El Profe". Cu care spaniolul a luat deja 6 lecții a câte 90 de minute. Cât un meci!

"Ajută la autocontrol"

Costa și-a pus mănușile în sala "Nine Fitness", al cărei coproprietar este chiar colegul său Fernando Torres, și el atras de box și kickboxing. A prins repede mișcările și chiar i-a plăcut. "Pentru fotbaliști mari și puternici, ca el și Torres, boxul e un bun complement. Te ajută la coordonare, reflexe, stabilitate. Devii mai bun în a te mișca și îți poți controla, la fel ca și cu mingea, temperamentul", a explicat directorul sălii, Óscar Meléndez.

2 goluri și un assista reușit atacantul lui Atletico în 3 meciuri, cu Getafe, în campionat, și "dubla" cu Lleida, în Cupa Regelui Spaniei

"Să știi cum și când să acționezi"

"El Profe" l-a ajutat să-și recapete forma, dovadă că Diego a și marcat la redebut. "Boxul nu e doar un sport fizic. Costa e impulsiv și aici poate învâța că nu poți fi mereu în ofensivă, trebuie să se retragi, să te relaxezi și să știi cum și când să acționezi. În ring este nevoie să fii competitiv și când tragi pumni sacului de box". 

"Diego e un tip curajos. Nu-i e frică să încerce lucruri noi, nici nu se teme că s-ar putea răni. Este o minune fizică, vrea să învețe repede și face totul cu inima.

Nu-mi imaginam că la primul meci al lui Diego vor marca amândoi. A fost întâmplare ori coincidența a venit pentru că Torres și Costa lucrează în aceeași sală?"
"El Profe", preparator fizic Atletico

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează