INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

SUPER ANALIZĂ Guardiola vrea revoluţie! Ce staruri pot dispărea de la Barcelona şi care e marea dilemă a lui Pep

Guardiola e în dubiu mai mult ca niciodată dacă parafează ori nu o nouă înțelegere cu Barcelona
Guardiola e în dubiu mai mult ca niciodată dacă parafează ori nu o nouă înțelegere cu Barcelona

Articol de GSP - Publicat marti, 21 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 21 februarie 2012 13:37

Toţi de la FC Barcelona trag de Josep Guardiola să accepte prelungirea contractului scadent în vară. ”Sperăm să semneze cît mai repede. Este crucial pentru proiectul nostru. Ne rămîn lucruri mari de realizat împreună”, tocmai a zis portarul Valdes. Şi alţii, Messi, Xavi, Iniesta ori Pique, susţin continuitatea antrenorului. La fel preşedintele Sandro Rosell: ”Cînd va spune da va fi cea mai bună veste posibilă”.

Presa din Spania analizează insistent în aceste zile planurile Barcelonei. Guardiola evită deocamdată un răspuns clar. Încă se gîndeşte dacă va parafa sau nu un nou acord, aşa cum a insinuat la ultima conferinţă de presă. Unii spun că amînă pentru a folosi anunţul rămînerii ca pe o injecţie de optimism în club şi în echipă. Alţii sînt siguri că, de fapt, tehnicianul Barcelonei are dubii, mai mari ca niciodată, iar viitorul său depinde de cel al anumitor jucători ce i-au marcat cariera pe banca ”blaugrana”. Sînt stabilite schimbări, dar el nu ştie dacă este suficient de puternic în club pentru a fi susţinut fără nici o piedică. Fiindcă sînt inevitabile, schimbările chiar vor veni.

Patru puşti deja promovaţi
Formaţia ”blaugrana” va iniţia din viitoarea stagiune un proces de remodelare care va afecta serios actuala structură. Şi nu vor fi modificări superficiale. Guardiola pretinde primeniri importante. Patru dintre ele sînt deja oficializate. A făcut-o directorul sportiv Andoni Zubizarreta, care a anunţat că Montoya, Bartra, Jonathan Dos Santos şi Muniesa vor ajunge de la formaţia secundă la prima echipă.
Mişcarea nu e întîmplătoare. Răspunde procesului de schimbare. În club nu se consideră că aceşti tineri vor fi promovaţi numai ca să umple goluri. Vor fi ”achiziţii” în toată regula. Iar faptul că este vorba de trei  fundaşi şi de un mijlocaş are logica sa.

Defensivă înnoită
Apărarea va fi compartimentul care se va transforma cel mai mult. Se întrevăd patru posibile schimbări, iar cei ce-ar fi afectaţi sînt Daniel Alves, Pique, Abidal şi Puyol. Unii (Abidal, Pique) vor juca mai puţin, ceilalţi (Alves, Puyol) au opţiunea să părăsească echipa. În primul rînd pentru că relaţia lor cu Guardiola s-a răcit, iar randamentul în 2011-2012 le-a scăzut. Al doilea e strict legat de o înlocuire de generaţie, dorindu-se ferm lansarea uneia noi.
17 goluri a primit FC Barcelona în 23 de etape. În tot sezonul trecut (38 de partide) a primit numai 23

Xavi poate tot mai puţin
Linia mediană va suferi şi ea. Responsabil cu coordonarea echipei, Xavi a început să aibă tot mai des probleme fizice şi se aşteaptă să poată evolua din ce în ce mai puţin. Să-l ţină pe bancă va fi o grea pedepasă pentru Pep, dar nu va avea ce face.
32 de ani a împlinit mijlocaşul spaniol luna trecută
Similar stau lucrurile cu Keita şi Pedro. Ambii vor beneficia de tot mai puţine minute, în cazul ultimului putîndu-se lua decizia vinderii sale la vară. O soartă asemănătoare îl paşte pe Villa, care depinde însă şi de recuperarea după accidentarea gravă de la Mondialul cluburilor.

Ştie ce-l aşteaptă
Mutările urmărite vor afecta forţa şi energia Barcelonei. Din două motive: 1. Nu este simplu să deschizi uşa unor oameni cu care Guardiola a avut o relaţie de prietenie  mai mare decît cea profesională; 2. A gestiona un vestiar cu vedete decepţionate că au ajuns rezerve nu este deloc o misiune uşoară. Iar antrenorul spaniol ştie ce-l aşteaptă, mai ales că legătura cu aceşti fotbalişti e atît de specială. De aceea stă în cumpănă cu prelungirea: dacă rămîne, trebuie să taie în carne vie; pe de altă parte, este tentat să refuze tocmai pentru a nu fi sacrificaţi jucători importanţi.
Frîiele, într-un asemenea caz, sînt mai simplu de ţinut cînd un nou tehnician preia comanda echipei şi cînd nu există nici un fel de relaţie în trecut cu lotul şi componenţii lui.
Depinde prelungirea lui Pep doar de acest factor, jucătorii? Răspunsul e nu. Cert este însă că în interiorul Barcelonei se ştie că-i unul dintre elementele care alimentează tare îndoielile lui Guardiola şi ale colaboratorilor săi.

10 puncte separă acum liderul Real Madrid de FC Barcelona, cîştigătoarea ultimelor 3 titluri din Spania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
sakazuke
sakazuke  •  22 Februarie 2012, 14:04

ati dat cu muci in fasole................puyol a renovat contractul :))................ singurul cu care o sa o nimeriti este david villa

2dorr
2dorr  •  21 Februarie 2012, 20:59

Alves a jucat chiar bine sezonul asta......daca nu ar simula ar fi perfect

madskills
madskills  •  21 Februarie 2012, 19:18

"super" articol. Pleaca cel mai bun lateral din lume (Alves), cel mai scump central (Pique) si cel mai experimentat central (Puyol) alaturi care Barca a castigat 97% din meciuri cu el in echipa. Deci de aia vrea Gigi sa-l dea afara pe Geraldo, ca il vrea Barcelona defapt.:)) Sunteti de rasul curcilor cu articolul asta

Vezi toate comentariile (22)
Comentează