INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

În Marea Britanie se pune la cale o nouă Super Ligă! Rangers și Celtic, alături de granzii din Premier League?!

Rangers este campioana Scoției în acest sezon // foto: Guliver/gettyimages
Rangers este campioana Scoției în acest sezon // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 22 aprilie 2021 12:40 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 12:48

După ce proiectul Super Ligii Europei s-a destrămat, o altă Super Ligă ar putea să apară. În Marea Britanie se pune la cale reforma Premier League, iar Rangers și Celtic, cele mai importante echipe ale Scoției, s-ar putea duela cu granzii din Anglia.

Cluburile engleze din „Big 6” - Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham - s-au retras, rând pe rând, din Super Liga Europei. Fanii au crezut că Premier League și Liga Campionilor vor continua așa cum le știau, dar în spatele cortinelor se pune la cale o schimbare majoră!

„Super Liga Marii Britanii” ar putea fi înființată, anunță The Sun, cu echipele din „Big 6” convinse că este nevoie de o reformă a fotbalului din Anglia.

Ce presupune Super Liga britanică: meciuri de foc pentru Ianis Hagi

Aceasta ar presupune aderarea principalelor două echipe din Scoția, Celtic și Rangers, la Premier League. Pentru cele două echipe din Glasgow, această schimbare ar aduce mulți bani în plus, iar pentru Premier League, chiar mai mult interes din partea fanilor și mai mulți bani din drepturile de televizare, având în vedere numărul imens de suporteri pe care cele două mari rivale din Scoția îi au.

Iar celelalte echipe din Scoția nu au nimic împotriva, din moment ce ar avea mult mai multe șanse să câștige campionatul fără Celtic și Rangers prin preajmă. Pe lângă „lipirea” celor două echipe din Scoția, celelalte schimbări ar fi:

  • Reducerea numărului de echipe la 18; 
  • Play-off cu primele 4 echipe la finalul sezonului regular.

„Nu am renunțat vreodată la gândul că un campionat cu 18 cluburi este singura cale înainte. Este, de asemenea, ceea ce UEFA, FIFA și Asociația Cluburilor Europene cer de mult timp”, a transmis o sursă din Premier League pentru The Sun.

Spre deosebire de Super Liga Europei, atacată dur de UEFA, FIFA și Guvernul britanic, această Super Ligă a Marii Britanii ar avea susținerea celor 3 instituții. Prim-ministrul Boris Johnson ar fi încântat de idee, întrucât aceasta ar reprezenta un obstacol important în calea referendumului pentru independența Scoției, de care se vorbește în prezent.

VIDEO. Dorin Goian, Old Firm sau Derby de România?

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Florentino Perez ripostează: „Parcă aruncasem bomba atomică. Președintele UEFA ne-a jignit și ne-a amenințat”

Dennis Man, „cuminte” în Juventus - Parma » Ce note le-a acordat presa din Italia celor doi români

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
sibelius
sibelius  •  22 Aprilie 2021, 16:45
Postat de Alexandru Nica pe 22 Aprilie 2021, 14:22

Vai și amar, dacă astea două ar fi în EPL, nu fac 30 de puncte de căciula tot sezonul. Le bat Burnley și WBA de le sună apa în cap. Iar pentru prințișor, ar trebui să ia lecții de la Foden, că e de vârsta lui și l-a avut adversar la U21, ăla adevărat star în devenire, nu un jucător SH care freacă tușa cu “ambele picioare”.

Ai pus deja la pariuri?

sibelius
sibelius  •  22 Aprilie 2021, 16:41
Postat de George Slabu pe 22 Aprilie 2021, 14:52

Precedentul este creat: Swansea din Tara Galilor. Echipa a fost si in PL acum este in Championship.

Cardiff si Sawnsea nu au jucat NICIODATA in campionatul din Tara Galilor. De fapt, campionatul de acolo s-a infiintat abia in 1992.

remarque
remarque  •  22 Aprilie 2021, 15:43

Celtic si Rangers isi vor adapta loturile la noua competitie daca va fi cazul. Altfel....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează