INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Supravieţuitorul » Thiago Silva, cel mai scump fundaş mondial, era să moară în 2005 de tuberculoză

Căpitanul
Căpitanul "naționalei" Braziliei (28 de selecții, 1 gol) a fost luat de Milan de la Fluminense în ianuarie 2009 pentru 10 milioane de euro

Articol de - Publicat luni, 16 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 iulie 2012 20:59

Brazilianul Thiago Silva (28 de ani), superachiziţia lui PSG, a fost salvat miraculos de medici la Moscova. A stat două luni izolat în spital şi s-a vindecat cu ajutorul agentului Jorge Mendes.

Thiago Silva i-a luat-o înainte lui Ibrahimovici. Stoperul de 28 de ani e primul din pachetul de lux cedat de AC Milan care s-a înţeles cu PSG. Brazilianul, care a semnat un contract pe 5 sezoane şi va cîştiga 7,5 milioane de euro anual cu clubul din capitala Franţei, a fost însă doar la un pas de moarte în 2005!

"Comunica prin gesturi cu doctorii"
Abia transferat de la FC Porto la Dinamo Moscova, Silva s-a îmbolnăvit grav, contractînd o formă rară de tuberculoză. "Dacă mai întîrziam cîteva zile, boala devenea incurabilă", dezvăluie fundaşul central, salvat miraculos de medici. Extrem de contagios, a stat două luni în carantină, fără vizite. Telefonul şi Playstation i-au alinat suferinţa. O dramă, mai ales că nu ştia limba rusă. "Comunica doar prin gesturi cu doctorii, a fost o perioadă oribilă", a povestit unul dintre amicii din copilărie, Alexander dos Santos.

După alte 6 luni de terapie, "Monstrul" (porecla de la Fluminense) nu se vindecase. Şi ruşii voiau să-l opereze şi să-i extirpe o parte din plămîn. I-ar fi pus capăt carierei! L-a salvat Ivo Wortmann, fostul său profesor la Juventude, ajuns antrenor la Dinamo Moscova: "Era tot umflat, arăta groaznic. L-am trimis în Portugalia, ajutat de Jorge Mendes, care era şi agentul lui Cristiano Ronaldo. Tratamentul a mers".

Îl poate depăşi pe Rio Ferdinand
Transferul lui Thiago Silva la PSG egalează mutarea-record în fotbalul francez din vara trecută, cînd Pastore a fost cumpărat, tot de parizieni, cu 42 de milioane de euro de la Palermo. Milan mai poate primi 7 milioane bonus în funcţie de performanţe, astfel că brazilianul ar deveni cel mai scump fundaş din istorie! În 2002, Manchester Utd l-a luat pe Rio Ferdinand de la Leeds cu 47 de milioane de euro.

"Să vă semnez un cec?"
Ibrahimovici n-a fost surprins cînd a fost anunţat că va fi vîndut. "Înţeleg că aveţi probleme cu banii şi trebuie să plec! Nu merg afacerile? Să vă semnez un cec?", a răspuns ironic Zlatan la telefonul primit în Ibiza, unde îşi petrece vacanţa păzit de zece bodyguarzi. Suedezul cere 14,5 milioane de euro salariu anual pînă în 2015, PSG înţelegîndu-se cu Milan asupra transferului de 20 de milioane.

Ibra a "rulat" 190 de milioane!
Jucător: Total sume transfer*
1. Ibrahimovici: 189.930.000
2. Anelka: 134.000.000
3. Robbie Keane: 127.850.000
4. Crespo: 118.100.000
5. C. Ronaldo: 114.000.000
* Cifrele sînt exprimate în euro.

172,5 milioane de euro a cheltuit PSG pentru achiziţii din mai 2011, după preluarea de către patronii qatarioţi

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
night_wolf
night_wolf  •  16 Iulie 2012, 12:18

Daca PSG ar transfera cu cap, la cati bani au, si-ar putea face o echipa care sa se bata la fazele superioare ale UCL. Poate pentru Ligue 1 au echipa sa castige la pas mai ales cu aceste 2 veniri dar in Europa nu ii vad prea bine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează