INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Survivor » Jon Walters, omul care joacă pentru Stoke cu capul spart. De două ori într-un an!

Acesta este Jon Walters, luptătorul lui Stoke City. Acesta este spiritul din Premier League // Foto: Guliver/GettyImages +1   FOTO
Acesta este Jon Walters, luptătorul lui Stoke City. Acesta este spiritul din Premier League // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 12 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 11 noiembrie 2012 20:19

Sîmbătă, la 1-0 cu QPR, faţa lui era o mască de sînge. Şi n-a abandonat lupta. A fost "rănit de război" şi pe 1 mai, la 1-1 cu Everton.

Jonathan Walters, englezul din "naţionala" Irlandei, joacă de numai doi ani la Stoke City şi este deja un favorit al fanilor. Şi pentru că atacantul în vîrstă de 29 de ani e bun fotbalist - a fost ales MVP-ul sezonului trecut la echipa sa -, însă mai ales fiindcă luptă în fiecare meci de parcă ar fi ultimul din carieră. Cu sîngele şiroindu-i pe faţă, el continuă să se bată. "Pentru suporteri, pentru echipă, pentru oraş. Aici voi juca pînă cînd mă voi retrage", anunţă Jon.

Rîuri de purpură
Sîmbătă, la Stoke - QPR 1-0, s-a ciocnit cu Traore în minutul 43, spărgîndu-şi capul. În cîteva secunde, chipul său era acoperit de rîuri de sînge, tricoul se umpluse de pete roşii, mîinile, la fel. A ieşit pe margine, doctorii i-au prins rana în copci, i-au acoperit chelia cu un bandaj şi a trecut din nou la joc. Pînă la capăt. Şi nu era prima oară.

Pe 1 mai, la 1-1 cu Everton, aceeaşi poveste. A jucat cu capul spart, impresionîndu-l pe managerul Tony Pulis: "Walters dă totul, uneori şi mai mult". Cu asemenea războinic, Stoke City nu îşi poate pierde locul în Premier League.

4 milioane de euro a plătit Stoke City în 2010 pentru Jon Walters, venit de la Ipswich Town

85 de meciuri a jucat Walters la Stoke în Premier League din august 2010; are 14 goluri

"Jon Walters e cu siguranţă tipul meu de jucător. Dă totul, uneori şi mai mult :). Nu se opreşte niciodată şi niciodată nu te dezamăgeşte" (Tony Pulis, manager Stoke)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close