INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

Suta în ritmuri reggae » Leo Messi a fost discret la meciul 100 în tricoul Argentinei

Messi eșuează în fața barajului jamaican
Messi eșuează în fața barajului jamaican

Articol de - Publicat luni, 22 iunie 2015 00:00

Căpitanul ”pumelor”, care a irosit două ocazii sîmbătă noapte, a devenit, la 27 de ani și 361 de zile, cel mai tînăr jucător din CONMEBOL ce atinge rotunda barieră și al cincilea cel mai selecționat argentinian.

Va împlini miercuri 28 de ani, dar a intrat deja în clubul select al sutiștilor argentinieni. Al cincilea după Zanetti, Ayala, Mascherano și Simeone, Messi a devenit cel mai tînăr sud-american care sare această barieră în duelul cu Jamaica (1-0), ce le-a adus sîmbătă noaptea "pumelor" calificarea în "sferturi", de pe primul loc al grupei B.

N-a fost un meci de referință pentru Leo, deși Reggae Boyz au părăsit turneul fără punct și fără să înscrie, ca niște discreți invitați în premieră. Golul semnat repede de Higuain, care l-a înlocuit pe Aguero, a fost singurul la Vina del Mar.

Messi nu s-a remarcat decît prin cîteva acțiuni și pase. A avut doar două ocazii, una pe repriză, o diagonală alături de țintă și un lob reținut de portar, părînd obosit și că se menajează pentru fazele eliminatorii.

Argentinienii au lovit de două ori barele, prin Higuain și Di Maria, ce îl servise pe Pipita la gol și a fost ales MVP cu Jamaica (în primele meciuri, Messi), și înfruntă în "sferturi", probabil, ocupanta locului 3 din grupa Braziliei.

Coadă la selfie cu Leo

Marea miză pentru jamaicani a fost să rămînă cu o amintire frumoasă după întîlnirea cu Messi. Deshorn Brown, atacantul lui Valerenga, i-a cerut tricoul căpitanului argentinian, însă Leo l-a refuzat, pentru că i-l promisese lui McAnuff, decarul Reggae Boyz. S-a consolat însă cu un selfie şi autograful oferit de Messi pe un tricou al Barcelonei, declarînd după meci că "a fost o onoare să calc pe același teren alături de un jucător atît de mare".

Remiză pentru "sferturi"

Finalistele ediției trecute au terminat nedecis (1-1) și s-au calificat în "sferturi". Uruguay a terminat însă pe 3, și pentru că s-a jucat cu ocaziile contra Paraguayului. A condus cu 1-0, gol din fază fixă realizat de Gimenez cu capul, și n-a închis meciul, Cavani fiind iarăși dezamăgitor și resimțind în față absența lui Suarez. Tot Gimenez, stoperul lui Atletico, a greșit în celălat careu, la fel după corner, și Lucas Barrios nu a iertat, cu golul de locul 2.

"Am trăit în aceste 100 de meciuri experiențe incredibile, care m-au ajutat să cresc ca jucător. Vreau să sărbătoresc depășirea acestui prag la «națională» cu un titlu"
Leo Messi, căpitan Argentina

46 de secundea jucat Messi la debutul în "naționala" Argentinei. A intrat în minutul 63 al amicalului cu Ungaria, de pe 15 august 2005, fiind eliminat pentru un cot în fața lui Vanczak

60 de victoriiși 20 de remize a reușit Leo în cele 100 de prezențe în tricoul "pumelor"

46 de goluri,între care 5 "duble" și 3 "triple", și 27 de assisturi are Messi la "națională"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează