INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Tifosii lui Lazio au cântat cu Ștefan Radu într-o faimoasă berărie din Munchen. Unii dintre ei au scandat și lozinci fasciste și au făcut salutul nazist

Ștefan Radu, la Munchen, în mijlocul tifosilor laziali  /Foto: Instagram
Ștefan Radu, la Munchen, în mijlocul tifosilor laziali /Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 18:45 / Actualizat marti, 05 martie 2024 19:13

Circa 100 de suporteri biancocelesti s-au adunat la Munchen, înaintea returului cu Bayern din „optimile” Ligii Campionilor, la Hofbrauhaus, una din cele mai faimoase berării din lume și locul drag lui Hitler, unde l-au întâlnit și pe Ștefan Radu. Gazzetta dello Sport susține că ultrașii au strigat pentru „Duce” (Benito Mussolini) și au salutat în stil fascist!

Lazio va fi susținută diseară, pe Allianz Arena, de un grup important de suporteri, care speră ca Lazio să producă surpriza, eliminând-o pe Bayern din Liga Campionilor (în tur a fost 1-0 pentru echipa italiană). Aceștia au luat cu asalt restaurantele, barurile și berăriile din Munchen, pregătindu-se pentru turnirul de diseară, de la ora 22:00.

Unii dintre ei, circa 100 la număr potrivit Gazettei dello Sport, s-au adunat luni seară în centrul capitalei Bavariei, la Hofbrauhaus, „cea mai faimoasă tavernă din lume" (cum singuri se laudă nemții pe site-ul oficial!). Dar și un loc încărcat de foarte multă istorie, fiind berăria favorită a lui Adolf Hitler, „locul obișnuit unde s-a organizat unul dintre primele mitinguri ale dictatorului nazist".

Examene medicale încurajatoare pentru colegul lui Pitu intrat în comă după accidentarea gravă la cap
FRANȚA
Examene medicale încurajatoare pentru colegul lui Pitu intrat în comă după accidentarea gravă la cap

„Il Boss" a cântat și a râs cu fanii laziali

Acolo au avut supriza de a-l întâlni pe Ștefan Radu, jucătorul cu cele mai multe meciuri din istoria clubului Lazio. Fostul fundaș român, 37 de ani, li s-a alăturat și a cântat alături de tifosii biancocelesti mai multe cântece și au intonat împreună refrenul „Il Capitano", în onoarea celor 426 de meciuri jucate pentru laziali (8 goluri și 21 de assisturi), pregătindu-se de duelul cu campioana Germaniei, pe care îl va urmări din peluză, din mijlocul galeriei romane.

Aici și-a lansat Hitler programul partidului!

Cotidianul roz a dezvăluit însă că în acel loc ultrașii extremiști ai lui Lazio au avut și un derapaj de condamnat: „Fanii au scandat cântece fasciste, lăudându-l pe «Duce» (Benito Mussolini) și făcând cunoscutul salut roman. Hofbräuhaus nu este o berărie oarecare, ci locul ales de Hitler în 1920 pentru a lansa programul Partidului Național-Socialist al Muncitorilor Germani.

Aici dictatorul nazist a enunțat cele 25 de puncte ale programului său, lansând efectiv o campaniei un sezon de violență și teroare care a culminat cu exterminarea evreilor și cel de-al Doilea Război Mondial".

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Drama unui star de la Real Madrid: „Am înțeles că trebuie să ajung fotbalist ca să-mi salvez familia”
SPANIA
Drama unui star de la Real Madrid: „Am înțeles că trebuie să ajung fotbalist ca să-mi salvez familia”
Marius Șumudică s-a întors în țară și contrazice anunțul turcilor: „Iar m-ați demis?! N-am pomenit așa ceva!”
TURCIA
Marius Șumudică s-a întors în țară și contrazice anunțul turcilor: „Iar m-ați demis?! N-am pomenit așa ceva!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează